hren

Hrvatska nogometna reprezentacija u premijernom nastupu u Koprivnici s minimalnih 1:0 slavila je protiv Moldavije, 156. reprezentacije svijeta, koja je u Hrvatsku došla s maltene drugom postavom. Jedini pogodak na utakmici zabio je Andrej Kramarić.

Hrvatska je u prvoj od dvije pripremne utakmice pred Europsko prvenstvo minimalno svladala B momčad Moldavije. Vatreni su pokazali neuvjerljivu igru, vidjelo se da su noge teške, no slaba predstava protiv 156. reprezentacije svijeta, koja je u Koprivnicu došla bez nekoliko glavnih igrača, svakako ne ulijeva povjerenje pred početak Eura.

Hrvatska je utakmicu odigrala bez svojih najvećih zvijezda Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Darija Srne i Matea Kovačića, no Moldova je nastupila sa svojom drugom postavom, budući da zbog klupskih obveza nisu mogli nastupiti igrači Šerifa iz Tiraspola, Dacije iz Kišinjeva, Zarije Balti i Milsamija, kao ni kapetan Alexandru Gatcan iz Rostova.

Hrvatska je povela u 9. minuti preko Andreja Kramarića koji je iskosa pogodio na asistenciju Ivana Perišića. Nedugo nakon pogotka u odličnoj se šansi našao Šime Vrsaljko, koji je prebacio Ilia Cebanua, ali se lopta zaustavila na stativi suparničkog gola.

I Moldavija se u početnim minutama nekoliko puta odvažila i stigla do hrvatskog šesnaesterca, no, ubrzo je utakmica ušla u mirnije vode i sljedeću prigodu Vatreni su stvorili tek u 31. minuti kada je Marko Pjaca glavom pucao kraj gola.

Pokušao je do kraja poluvremena još dva puta Perišić no Cebanu i moldavski blok su bili sigurni. Hrvatska je u Koprivnici odigrala prilično loše poluvrijeme.

Ante Čačić na poluvremenu je izmijenio šest igrača. Umjesto strijelca Kramarića, ušao je Marko Rog, umjesto Marcela Brozovića Ante Ćorić, umjesto Perišića Duje Čop, umjesto Pjace Alen Halilović, umjesto Milana Badelja Domagoj Antolić te umjesto Domagoja Vide, Gordon Schildenfeld.

Prvu prigodu u nastavku Hrvatska je stvorila tek u 59. minuti, no Čop se nije dobro snašao pred moldavskim golom. Čop je u 70. imao još bolju prigodu, izašao je sam pred Cebanua, ali ga je od stativa spriječila od prvijenca u „kockastom“ dresu.

Dobru akciju nakon prigode Čopa imali su Halilović i Ćorić, no udarac potonjeg otišao je preko gola. Čop je ubrzo uposlio Nikolu Kalinića koji je dobio svih 90 minuta, ali je udarac napadača Fiorentine otišao kraj moldavskog gola.

Do kraja utakmice Kalinić se našao u još dvije dobre situacije, no jednom je pucao kraj gola, a drugi put se spetljao i loptu su izbili moldavski braniči.

Sljedeću i posljednju pripremnu utakmicu pred Europsko prvenstvo Vatreni će odigrati 4. lipnja na Rujevici protiv amatera iz San Marina.

Izvor: Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij