hren

Izbornik nogometne reprezentacije danas će povesti selekciju na pripreme za EURO.

Hrvatski nogometni reprezentativci pozvani na pripreme za ovoljetno Europsko prvenstvo u Francuskoj okupljaju se danas u hotelu As, a šef stručnog stožera Ante Čačić tim je povodom stao pred predstavnike medija i odgovarao na njihova pitanja.

- Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u - sažeo je.

- Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrači doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska - imamo igrače koji igraju na visokoj razini, čak i da po četvrti puta zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka - nastavio je hrvatski izbornik.

Osjeća li izbornik Čačić pritisak na početku okupljanja reprezentacije?

- Ja čitav život imam visoko podignutu ljestvicu, uvijek sam bio pod nekakvim naponom i prilagodio sam se. Posebna je čast biti hrvatskim izbornikom, mnogi to ne dožive i to me izrazito motivira - rekao je.

Hoće li pozvani igrači biti zadovoljni svojom minutažom u nacionalnoj selekciji te ulogom na pripremama za EP?

- Siguran sam da neće biti remećenja atmosfere. Protiv Moldove imamo 18 igrača na raspolaganju i velika će većina igrati. Vidjet ćemo tko može uskočiti umjesto standardnih - kaže Čačić.

Bi li izostanak prolaska Vatrenih u osminu finala bio neuspjeh?

- Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Tko voli svoju reprezentaciju i domovinu - hrvatska je reprezentacija više od samog nogometa - njemu bi to teško palo. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnicima vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno - smatra izbornik.

Tko su favoriti u Francuskoj?

- Mislim da su svi pozvali najbolje igrače, one u najboljoj formi i one koji mogu dati najbolje odgovore. Njemačka kao prvak svijeta, Španjolska kao prvak Europe, zatim domaćin Francuska, moramo spomenuti Belgiju, ne smijemo zaboraviti Italiju - ima mnogo dobrih reprezentacija, a kao i uvijek, netko će i iznenaditi. Priželjkujemo da to bude Hrvatska, ali moramo ići utakmicu po utakmicu - zaključio je Čačić.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij