hren

HAJDUK je ove sezone u HNL-u gledalo u prosjeku gotovo sedam tisuća navijača po utakmici, što je gotovo dvostruko više od druge Rijeke i trećeg Dinama, koji su imali prosječno oko 3500 navijača u 36. kola HNL-a.

Splićani su se pohvalili kako ih je ove sezone na Poljudu, u 22 odigrane utakmice u svim natjecanjima, gledalo prosječno rekordnih 12 tisuća navijača, u HNL-u također nemaju konkurencije, prosječno je na Poljudu bilo oko devet tisuća navijača, a čini se kako su magnet za gledatelje i kad igraju u gostima, po tom su kriteriju također najbolji hrvatski klub s više od četiri tisuće posjetitelja prosječno u 16 gostujućih susreta ove sezone.

Drugi najgledaniji klub u HNL-u je Rijeka, Kek i društvo privlačili su u prosijeku 3810 gledatelja po utakmici, samo pet više od trećeg Dinama. Mamićev klub po ovom je kriteriju debelo ispod svog rivala s juga, na Maksimiru je ove sezone u utakmicama HNL-a bilo tek 3798 gledatelja u prosjeku, a tu je brojku znatno uvećao gotovo ispunjen stadion u prvom kolu protiv Hajduka, kad su braća Mamić bili pritvoreni, a po njihovu izlasku tribine su se ponovno ispraznile.

Svi ostali klubovi u HNL-u imali su u prosjeku manje od dvije tisuće gledatelja po susretu, nakon vodeće trojke slijede Slaven Belupo, Osijek, Istra i Split. Mamićev drugi klub, Lokomotiva, iznenađujuće nema najslabiju posjećenost u HNL-u. Iako nema vlastitu navijačku bazu, ove sezone gledalo ju je prosječno oko 1300 menadžera, rodbine i prijatelja, no bilo ih je više u Kranjčevićevoj nego navijača Zagreba, koji je baš kao i na tablici prve lige, najneatraktivniji klub u HNL-u sa tek tisuću gledatelja po utakmici, a između dva zagrebačka kluba ugurao se zaprešićki Inter s 1200 gledatelja po utakmici u prosjeku.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij