hren

UOČI WTA TURNIRA BOL OPEN
Dok se najbolje tenisačice čak 11 država pripremaju za WTA u Bolu, na terenima Tenis centra Firule održane su intenzivne pripreme splitskih olimpijki od kojih većina broji dane do putovanja u Rio. Kakav servis imaju pokazale su gimnastičarke Ana Đerek i Tina Erceg, judašice Barbara Matić i Marijana Mišković Hasanbegović i Tina Mihelić.

Ususret WTA turniru koji se nakon 13 godina vraća u Bol, na središnjem terenu Tenis centra Firule okupile su se splitske olimpijke koje su pokazale svoje tenisko umijeće pod budnim okom Ive Majoli, najbolje hrvatske tenisačice svih vremena. Uz primarni cilj promocije vrhunskog ženskog sporta, naše olimpijke svojim su dolaskom podržale WTA Bol Open turnir preuzimajući na jedan dan ulogu tenisačica.

Pripreme pred natjecanje olimpijke su odradile s Ivom Majoli koja je bila oduševljena primarno njihovim sportskim duhom: „Super su cure, danas su potvrdile da svaki profesionalni sportaš ima talenta i za druge sportove. Lijepo je doći ponovno na Firule, ovdje sam provela svoje najljepše dane u mladosti, tu smo se svi čeličili, igrali turnire do 12 i 14 godina, a i jako mi je drago što se WTA vraća u Bol. Oduvijek je to bio jedan od dražih turnira igračicama. Turnir u Bolu znači jako puno za hrvatski ženski tenis, imamo dosta cura, uvijek je lijepo imati domaće igrače i vjerujem da će bar jedna od naših cura doći do finala. Ako neka i od njih uđe u drugi tjedan Roland Garossa morat će nažalost otkazati Bol ali i to će biti veliki uspjeh. Biti u drugom tjednu Grand Slama znači da igraš odlično, ali i ako ne, igranje pred domaćom publikom, zaigrati u Bolu bit će vrlo poseban doživljaj za naše cure od kojih će još poneka, nadam se, dobiti direktnu pozivnicu organizatora.“ – izjavila je Iva Majoli.

U prvom krugu današnjeg sportskog susreta gdje su sve olimpijke imale pravo na tri servisa, najuspješnije su bile gimnastičarka Ana Đerek pred kojom su prve olimpijske igre i jedriličarka Tina Mihelić koja se ove godine priprema za svoj drugi nastup. Finalni dvoboj u servisu dobila je Tina i pred nastup u Rio osvojila još jedno odličje - najbolje tenisačice među splitskim olimpijkama! Tina je toliko oduševila Ivu Majoli da su zajedno odigrale i par dodavanja, dok je direktor WTA 125K serije Bol Open Feliks Lukas pozvao Tinu Mihalić da što prije dođe brusiti svoje već solidne teniske vještine u Bol. 

Prošlog tjedna objavljena je i lista igračica WTA turnira Bol Open i još se čeka kome će organizator dodijeliti pozivnice: „Već neke pozivnice imamo u planu i namijenjene su našim tenisačicama, par pozivnica ćemo sačuvati za cure koje su iz top 50, koje ne mogu igrati ovaj turnir bez 'Wild' karte. Očekujemo da će biti jako zanimljiv turnir. Činjenica je da imamo 11 igračica koje su prvoplasirane u svojim zemljama, među kojima i najbolja Kineskinja te šest drugoplasiranih je nevjerojatan podatak. Ovo će biti dvadeseto, jubilarno izdanje WTA turnira iz 125k serije i siguran sam da će to zaista biti jedan spektakl, jedna fenomenalna teniska priča iz Hrvatske.“ Najavio je Feliks Lukas, direktor Bol Opena.

Današnji sportski program na Firulama vodila je naša istaknuta sportska novinarka Mirta Šurjak, a podršku splitskim olimpijkama pred jednim od, do sada, težih sportskih zadataka u njihovim iznimno uspješnim karijerama došli su dati i brojni građani.
Inače, grad Split je do sada dao čak 207 olimpijaca i 90 osvojenih olimpijskih medalja, što ga čini gradom s najvećim brojem olimpijskih medalja po stanovniku. Naši sportaši su osvojili medalje u 10 olimpijskih sportova od 14 u kojima se natječu, a nakon Ria ta brojka će zasigurno i rasti.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij