hren
 

TKO ĆE NASLIJEDITI BRBIĆA?
Hajdukov Nadzorni odbor danas bira novog predsjednika uprave, naslijednika opozvanog Marina Brbića kojim će se ujedno dokinuti privremeni mandat Marijane Bošnjak. Gospođi iz Osijeka taman je pri kraju proklamiranih 40 dana predsjednikovanja Hajdukom i dubinskog snimanja stanja...

Sazvana je sjednica, potrajat će od jutra do - popodne, ako ne baš do sutra. A zanimljivo je da su pozivi poslani svim članovima, dakle i onima koji su oglasili kako više neće sudjelovati u radu NO, pa prema tome valja vidjeti hoće li danas na sjednici pojaviti i Ljubo Pavasović Visković i Zoran Mamić i Jako Andabak, premda sumnjamo u to.

No, koliko znamo, poslani su pozivi svoj devetorici.

Jedina tema sjednice jest: izbor novog predsjednika uprave! Audijencija će potrajati, nekolicina kandidata koji su ušli u drugi krug mora podastrijeti svoj plan i program rada, nakon što su prošle subote prolazili prvi krug izlaganja u Poljudu.

Planira se da svaki od njih ima sat i četvrt, možda sat i pol vremena,cijelu utakmicu od 90 minuta za svoje viđenje što bi to uradio u Hajduku, da ga izloži nadzornicima, žiriju u kompletnom sastavu.

Kako bi podigao "bijele"?!

Jer, ne zaboravimo, Marin Brbić je doživio opoziv od petorice nadzornika s glavnom primjedbom kako – nije vizionar. Da ne spominjemo opet Gustu Santinija i njegove primjedbe...

Kandidat, dakle, nema nastup pred komisijom, nego pred - kompletnim sazivom Nadzornog odbora. O novom predsjedniku uprave odlučivat će Slaven Marasović kao predsjednik NO, zatim Ante Šalinović, Anthony Marinov, Nikica Krnić, Guste Santini i Denis Kosor, ako se doista Pavasović, Mamić i Andabak ne pojave.

Potreban je kvorum od petorice prisutnih da bi se sjednica održala, a kad se pristupi glasovanju onda je potrebno da od prisutnog kvoruma pobjednik dobije većinu glasova. Dakle, novi predsjednik uprave može postati i sa - tri glasa!

Ako su šestorica nadzornika na sjednici, kako se očekuje, onda glasovanje može biti 3:3. U tom slučaju neodlučenog rezultata pobjednik je onaj za koga je glasovao predsjednik NO Slaven Marasović.

Imena četvorice kandidata su se probila u javnost, to je šutke potvrđeno i sigurno je da su u bubnju:

1. Aljoša Bašić (41), voditelj Hajdukova marketinga;
2. Igor Garača (35), financijski direktor Hrvatskih pošta u Zagrebu;
3. Ivan Kos (34), privatni poduzetnik iz Osijeka;
4. Toni Štambuk (51), program-menadžer u solinskom AD Plastik;

Abecedni redoslijed. I ne mislimo da je to kraj drugog kruga, da smo iscrpili sva imena:
- U drugi krug pozvat ćemo četiri do šest kandidata - najavio je Ante Šalinović, voditelj posla u post-Brbićevu razdoblju.

Prema tome pričekajmo.

Bilo je naznaka jučer da će se nadzornici – skriti, međutim koliko se čuje prevladala je obveza da se nađu u Poljudu. Jednom se uprava davno sastala u zgradi Hrvatske Elektroprivrede, pamtimo tu 1999...

No, sve ukazuje da je danas sve regularno u Poljudu. Kandidati pripremaju programe, užurbano, Kos se vozi iz osijeka, Štambuk se vraća s poslovnog puta iz Italije da stigne na vrijeme. Treba hitno reagirati jer je sezona - na početku. Neobičan je tajming da šareni, desetkovani Hajduk igra u Zagrebu, a da je sjednica u Poljudu kad momčad odigrava prvenstveni meč u – gostima?!

Kad prodefiliraju kandidati pred Nadzornim odborom trebalo bi se pristupiti glasovanju.
Neće valjda sabirati dojmove i sastati se - opet i iznova? Da odaberu, nakon što su saslušali?

Večeras bi Hajduk trebao dobiti novog predsjednika uprave.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij