POSJETITE BOSANSKO-HERCEGOVAČKI RESTORAN „ČARDAK“ u ŠTAFILIĆU
Stara izreka kaže da neki ljudi jedu da bi mogli piti, drugi jedu da bi mogli živjeti i raditi, dok Bosanci i Hercegovci rade i žive da bi jeli, a slično je i sa Hrvatima. U naselju Resnik, između Splita i Trogira u Kaštel Štafiliću nalazi se bosansko-hercegovački restoran „Čardak“. Osim poznatih ćevapa tradicionalnu bosansku kuhinju čini mnogo više.

Profesionalnim pristupom poslu, bez improviziranja, držeći se iskušane stoljetne tradicije, svakodnevno dokazujemo i pokazujemo kvalitetu i bogatstvo bosansko-hercegovačke gastronomije.

Mnogi su se već uvjerili u kvalitetu i raznovrsnost ponude, bilo da se radi o bosanskom loncu pripremljenom u redovima ukusnog mesa i povrća ili sarmi uz koju se nižu jela poput sogan dolame ili japraka.

Pite – sirnica, zeljanica, krumpiruša i najvažniji PITAC – BUREK !!!

Ljubitelji slastica pronaći će nezaobilaznu baklavu, tufahije i hurmašice.

Bez obzira volite li slatka ili slana jela, važno je napomenuti da se sva jedu polagano uz OBAVEZNU domaću žesticu, a slijed se završava uz bosansku kavu i rahatlokum.

Okusite Bosnu opjevanu u sevdahu, uklesanu u stećke i zapisanu u poeziji Maka Dizdara, gdje je molitva o kruhu upisana u svaki tradicionalni recept.

Ukoliko smo Vam probudili znatiželju, posjetite nas u Kaštel Štafiliću na adresi Dr. Franje Tuđmana 983 i uvjerite se sami. Mi ćemo se potruditi da iz našeg restorana otiđete punog želuca i sa osmijehom na licu.

Foto: Tomislav Kovačević 


KOMENTARI: