hren
 
SOLINSKI FESTIVAL PO 11. PUT
Na sinoć održanom solinskom Papa-festu, glazbenom susretu crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava, nastupio je i sastav Benedictus iz župe u Kaštel Štafiliću s pjesmom „Isuse, tvoja ljubav vodi me“.

Goste je na početku pozdravio gradonačelnik Solina, Blaženko Boban, zahvalivši prisutnom nadbiskupu u miru, Anti Juriću na zauzimanju oko posjeta Ivana Pavla II Hrvatskoj koji se dogodio prije 11 godina,  4. listopada 1998. i na čiji spomen se festival održava. Osim brojnih svećenika i časnih sestara, na festivalu su bili prisutne i osobe iz javnog života poput dr. Dujomira Marasovića, Ante Urlića (HRM), generala Mate Obradovića, te župana Ante Sanadera.

Nastupilo je 14 sastava hrvatske katoličke mladeži s isključivo autorskim pjesmama, a među njima i gosti iz Švicarske što festival drugu godinu zaredom čini međunarodnom manifestacijom.

VIS Benedictus

Kaštelanski sastav „Benedictus“ na Papa-festu nastupa četvrti put, a već na prvom nastupu 2005. godine ponuđeno im je snimanje tv-spota za TV Dalmaciju, saznajemo od voditeljice sastava Nade Pense koja se ove godine zbog zdravstvenih razloga nije uspjela na pozornici pridružiti kolegicama Josipi Grozdanić i Neveni Pensi, te Marku Gotovcu.

Tekst pjesme „Isuse, tvoja ljubav vodi me“ napisala je Nada, a s Markom Gotovcem potpisuje i glazbu, dok je za aranžman zaslužan Ivan Jurić.

-Vježbamo subotom u župnoj crkvi u Kaštel Štafiliću, pa je tako i ovogodišnja pjesma za Papa-fest nastala spontano i slučajno. Nakon toga obavezno večer provedemo u druženju u Pastoralnom centru gdje imamo dosta sadržaja za mlade. Svake nedjelje naši župljani nas mogu poslušati na misi u 11.30 - kažu „Benedictusi“ čiji se spot „Stopama vjere“ često emitira na TV Dalmaciji, a matrica se koristi i u vjerskoj emisiji.

Sastav okuplja dvadesetak mladih i svoje duhovne pjesme često, osim na kaštelanskim kulturnim događanjima, izvode i u susjednim gradovima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  baravo Nado, svaka čast. drži se :)

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Svaka čast na lipoj pismi i izvedbi! Samo naprid! Mendulica

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  pohvalno je da ima mladih u Kaštelima koji vrime ne provode isključivo po kafićima i trakama. >Bravo cure i momci

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Bilo bi bolje da je Papa fest liti u Kambelovcu nego one dosadne klape, a sve da bi neko proda par bačava piva i koju srdelu.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  jel pivala nives celzijus?

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij