hren
 
Na otočiću Košljunu pokraj Punta u subotu, 12. rujna svečano je obilježena 6. obljetnica smrti Ivana Perana, svećenika i franjevca Provincije sv. Jeronima. Rođen je u Kaštel Starom i bio je jedan od najvećih hrvatskih crkvenih skladatelja i zborovođa koji je najveći dio svog života proveo u franjevačkom samostanu na Košljunu.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Anselmo Stulić, provincijski vikar, u zajednici s 15 svećenika. U misno slavlje uveo nas je fra Bernardin Škunca, vicepostulator u postupku Ivana Perana za njegovu kanonizaciju.
 
Na svečanom misnom slavlju pjevanjem su sudjelovali mješoviti župni zbor iz Kaštel Staroga,
mješoviti župni zbor iz Punta i klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice. 

Nakon misnog slavlja uslijedilo je predstavljanje knjige o.I. Perana Igrokazi Božjeg igrača, kao i izvješće o postupku za beatifikaciju o. Ivana Perana tijekom kojeg je, u prigodnom programu duhovnim skladbama nastupila klapa Sv. Juraj.
 
Knjiga, velikog formata na 164 stranice, u nakladi od 1000 primjeraka, izašla je u nakladi izdavačke kuće Glas Koncila. Suizdavači su Franjevačka provincija sv. Jeronima i Matica Hrvatska ogranak Kaštela. U ime nakladnika knjigu je predstavio Stjepan Pogačić. 
 
Župni zbor i župljane K.Starog predvodio je župnik don Lovre Šola.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost)

  da li su slike portalovog fotografa? Hvala

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Ajde dr.Matejanac pokaži nan kako češ povezat Buriće i Staru klapu

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Tko je stara klapa

  oko 10 godina prije
 • KAŠTELANIN (Gost)

  Kaštela su kroz svoju povijest dala više od 350 svećenika.Mnogi od njih svojim životom,žrtvom i mučenistvom za Boga i čovjeka te ljubavi prema svojoj domovini Hrvatskoj najljepsi primjeri.Budimo ponosni na svoje kaštelanske sinove,molimo za njih i za sadašnje ibuduće svećenike.

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij