TRADICIJA DUGA PETNAEST GODINA
Svečanim koncertom u atriju dvorca Vitturi, četvrtim u programu ovog Kaštelanskog ljeta, glazbenici HGD Biranj iz Kaštel Lukšića već petnaestu godinu za redom obilježili su blagdan Velike gospe koji se posebno proslavlja u njihovom mjestu.

Članovi Birnja uz dirigentsku palicu Jurice Karuze koncert su započeli s Fučikovim Florentiner Marsh, a svojim poklonicima ponudili su još nekoliko kompozicija iz svog repertoara, među kojima Ave Mariu, Mozart Pop Symphony, Frank Sinatra Hits Medley, Children of Sanchez i Ero s onoga svijeta.

Kao što često biva na njihovim koncertima, i ove se večeri tražilo mjesto više u publici, koja je osim iskusnih glazbara došla poslušati i  članove škole glazbe ovog društva, brass kvintet Mateu Majić, Elu Jurić, Ivanu Bralić, Marka Sabljića i Antona Kovačeva koji su nastupili pod ravnanjem profesora Nikolaja Drongovskog, a izveli su Can't help falling in love i Final countdown.

Posebna gošća bila je mlada violončelistica Ivana Biliškov koja je Matzovu Elegiju izvela uz pratnju Lucije Tadić, a nakon njenog nastupa i iskrenog pljeska, iz publike se čula poneka konstatacija kako ovo društvo ima dobre predispozicije da jednom postane simfonijski orkestar, kojom se htjelo ukazati na poneki iskorak u prezentaciji glazbe u odnosu na dugu tradiciju Birnja.

Koncert je završen uvijek rado prihvaćenim Pink Pantherom, a glazbari su odmah nakon gašenja svjetala krenuli na tek kratki odmor jer već slijedeće večeri imaju nastup u Imotskom, a uskoro odlaze i u Lindlar gdje će održati dva svečana koncerta u povodu tamošnjeg Dana grada.

Komentari (27)

Učitaj prethodne komentare

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Kapetan radi i stvara a ako piva onda to radi od gušta a vi uhljebi trošite naš novac a što se posla tiče kvaliteta učinjenog je vidlji...
Vidi se,da organizator,a i ovi u gradu nemaju veze sa mozgom,feštu stavljadu u četvrtak kad igra hajduk na poljudu.Jo luđaci !!!!!
Jadranu podhitno treba nova uprava,a tek onda trener-menađer jer ovo je sramotno imenovat trenera pa mu onda poručit po ženi da je bivš...
Jedanod komentatora je u pravu - naši ljubavnici su živili u doba baroka - u 17. st.!
bacam stari papir u kantu za papir ona puna dođe komunalac koji mete selo i po kante pribaci u kontenjer
Zubovići su došli u Lukšić početkom šesdesetih, a i čempresi su negdi u to vrime posađeni.
U pravu ste, stvarno me toga bilo najviše strah. Na sreću, nije dogodilo.
a baš je lipo nema šta ... ovo sve ide u smokve cili ludi grad..ajme