Banner TOP

TRADICIJA DUGA PETNAEST GODINA
Svečanim koncertom u atriju dvorca Vitturi, četvrtim u programu ovog Kaštelanskog ljeta, glazbenici HGD Biranj iz Kaštel Lukšića već petnaestu godinu za redom obilježili su blagdan Velike gospe koji se posebno proslavlja u njihovom mjestu.

Članovi Birnja uz dirigentsku palicu Jurice Karuze koncert su započeli s Fučikovim Florentiner Marsh, a svojim poklonicima ponudili su još nekoliko kompozicija iz svog repertoara, među kojima Ave Mariu, Mozart Pop Symphony, Frank Sinatra Hits Medley, Children of Sanchez i Ero s onoga svijeta.

Kao što često biva na njihovim koncertima, i ove se večeri tražilo mjesto više u publici, koja je osim iskusnih glazbara došla poslušati i  članove škole glazbe ovog društva, brass kvintet Mateu Majić, Elu Jurić, Ivanu Bralić, Marka Sabljića i Antona Kovačeva koji su nastupili pod ravnanjem profesora Nikolaja Drongovskog, a izveli su Can't help falling in love i Final countdown.

Posebna gošća bila je mlada violončelistica Ivana Biliškov koja je Matzovu Elegiju izvela uz pratnju Lucije Tadić, a nakon njenog nastupa i iskrenog pljeska, iz publike se čula poneka konstatacija kako ovo društvo ima dobre predispozicije da jednom postane simfonijski orkestar, kojom se htjelo ukazati na poneki iskorak u prezentaciji glazbe u odnosu na dugu tradiciju Birnja.

Koncert je završen uvijek rado prihvaćenim Pink Pantherom, a glazbari su odmah nakon gašenja svjetala krenuli na tek kratki odmor jer već slijedeće večeri imaju nastup u Imotskom, a uskoro odlaze i u Lindlar gdje će održati dva svečana koncerta u povodu tamošnjeg Dana grada.

Komentari (27)

Učitaj prethodne komentare

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Dok se ne otriznimo od seoske malograđanštine, nema nan spasa. A bora mi, ni turista. Do godine neće Kole plaćat, pa ćemo se vidit.
Nema odmora dok malograđanština maršira.
Za Romea i Juliju zna cili svit, jer su promovirani u djelu vrhunske talijanske i svjetske književnosti. Uspoređivat ih sa Miljenkom i ...
"svi fešte jednu za drugon a sućurac čini kuco.u nas ništa.sramota." kad Bonacin nije nabavija sponzorušu.
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Oćedu li pehar pobjednicima uručit Mile i Dobrila?
Ma stvarno me zanima kako to da neki nemogu radit i imaju penzije jer su hvi a mogu biti lovci. Malo čudno
Potpisujem sve sto je rekao gost 9650,niti Keru,niti Tomasa nije prikladno postaviti.Razlozi su vidljivi svakom normalnom čovjeku kolik...