TRADICIJA DUGA PETNAEST GODINA
Svečanim koncertom u atriju dvorca Vitturi, četvrtim u programu ovog Kaštelanskog ljeta, glazbenici HGD Biranj iz Kaštel Lukšića već petnaestu godinu za redom obilježili su blagdan Velike gospe koji se posebno proslavlja u njihovom mjestu.

Članovi Birnja uz dirigentsku palicu Jurice Karuze koncert su započeli s Fučikovim Florentiner Marsh, a svojim poklonicima ponudili su još nekoliko kompozicija iz svog repertoara, među kojima Ave Mariu, Mozart Pop Symphony, Frank Sinatra Hits Medley, Children of Sanchez i Ero s onoga svijeta.

Kao što često biva na njihovim koncertima, i ove se večeri tražilo mjesto više u publici, koja je osim iskusnih glazbara došla poslušati i  članove škole glazbe ovog društva, brass kvintet Mateu Majić, Elu Jurić, Ivanu Bralić, Marka Sabljića i Antona Kovačeva koji su nastupili pod ravnanjem profesora Nikolaja Drongovskog, a izveli su Can't help falling in love i Final countdown.

Posebna gošća bila je mlada violončelistica Ivana Biliškov koja je Matzovu Elegiju izvela uz pratnju Lucije Tadić, a nakon njenog nastupa i iskrenog pljeska, iz publike se čula poneka konstatacija kako ovo društvo ima dobre predispozicije da jednom postane simfonijski orkestar, kojom se htjelo ukazati na poneki iskorak u prezentaciji glazbe u odnosu na dugu tradiciju Birnja.

Koncert je završen uvijek rado prihvaćenim Pink Pantherom, a glazbari su odmah nakon gašenja svjetala krenuli na tek kratki odmor jer već slijedeće večeri imaju nastup u Imotskom, a uskoro odlaze i u Lindlar gdje će održati dva svečana koncerta u povodu tamošnjeg Dana grada.

Komentari (27)

Učitaj prethodne komentare

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

draga novinarko putnik oli nisu solinjani bili u sućurcu ...HVALA VAM.
judi moji sve kaštelanske maškare koštaju ovi grad oko 190 000 kn.godišnje.e sad vi prosudite i recite jeli to normalno .zašto nebi cil...
Admine brišeš komentare koji se rugaju malomišćanskom primitivizmu a ostavljaš one koji dreče netrpeljivošću i nesnošljivošću... da sm...
Jadni moj jadrane pa moze li nize. Mile kupi se vise ca .kako te nive bar malo sram.
admine..reci gazdi..snizite tenzije..ili kljuc u bravu..
bravo! od straha od ovih političarčića usrali se ko grlica pa onda traže teme okolo. seve im je najveći domet
(Gost_1096) Gostu 1840 .Moras znat kako i koliko si glup jer vi neznate u opce sto znaci ric VLAJ jos bi vi u more cinili veliku i mal...