hren
 
Nakon iznimno uspješne praizvedbe komedije „Keks i glad“, autora Roberta Marića koju je Kaštelansko Kazalište izvelo u kolovozu prošle godine u Kaštel Lukšiću, predstava je izvedena još dva puta u Kaštelima. 11. siječnja Kaštelansko Kazalište održalo je splitsku premijeru predstave „Keks i glad“, u prepunom Kazalištu lutaka.

Iako je ulaz bio besplatan, ovakav odaziv Splićana uistinu je iznenadio obzirom da se ipak radi o amaterskoj skupini. Salve smijeha tijekom cijele predstave, nekoliko prekida da se glumce pohvali pljeskom, te čak 3 poziva za naklon na kraju dovoljno govori u prilog činjenici da je predstava „Keks i glad“ nakon Kaštela oduševila i Split. 

U prepunoj dvorani (u kojoj se natiskalo oko 250 ljudi) mnogi su gledali predstavu i stojeći, a deseci koji nisu uspjeli ući u dvoranu doći će na svoje u subotu, 17. siječnja kada će biti druga izvedba u Splitu i to u Domu HV-a Lora. Predstava počinje u 20h i traje sat i pol, a karte su u prodaji na ulazu od 19h. 

Predstava KEKS i GLAD

Autor: Robert Marić
Redatelj: Hrvoje Svalina

Igraju: Toni Jurić, Marko Gotovac, Mirjana Runtić, Hrvoje Svalina, Ivona Čuljak, Paul Vinčić i Ivan Lukić.

Urnebesna crna komedija koja na iznimno satiričan način prikazuje neodređeno društvo u neodređenom vremenu i život (koji sve manje izgleda kao život) obitelji koja se našla na samom rubu egzistencije i pala preko njega.

Priča prikazuje šest likova: Mate – glava obitelji, Cvita – njegova žena, Blesi – njihov sin, Verđinela – Cvitina sestra, Kraljica Majka – Cvitina i Verđinelina majka, te Bartolomeo –starac u čijem stanu žive.

Obitelj samo naizgled vodi brigu o Bartolomeu – starcu čiji će im stan pripasti nakon njegove smrti. Mate zarađuje šetnjom po parku, Cvita priprema najnovije kontejerske delicije, Blesi opravdava svoje ime, Verđinela radi upravo suprotno, a Kraljica Majka niza zdravstvene tegobe. Njihovo stanje je njihova priča, a ona nudi bezbroj smiješnih situacija stvorenih bilo dijaloškim putem ili gegom, te zvukovima i svjetlosnim efektima koji daju predstavi posebnu dinamiku i bojanje ambijenta, prikaza emocija i stanja kroz koja prolaze.

Ova komedija se bez ustručavanja hvata u koštac sa raznim negativnostima vremena i društvenog poretka, političkim i moralnim ikonama, te im se izruguje na posve originalan način. Svi likovi su jako živopisni, karikirani, izazivaju smijeh svakim pokretom, glasom, mimikom, ali prije svega radi se o inteligentnom humoru koji će vas nasmijati do suza.Foto: Majda Rožić


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost)

  ajde dico, budite pametni pa to dobro unovčite kad vas tako ide, je da nije u šoldima sve ali se isto bez nih ne može

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Pravi kaštelanski proizvod!!!
  Gradonačelniče malo više pažnje posvetite ovoj ekipi. Vride puno!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  samo naprid! ekipa je nemoguća!
  dolazimo svakako u subotu u loru.

  oko 11 godina prije
 • gost (Gost)

  predstava je bezveze
  pa sve su skinili iz filmova, svi pokreti

  to je već viđeno u veliki broj predstava koje su gostovale po splitu i solinu samo kaštelani ne idu u kazališta pa misle da su ovi izumili toplu vodu

  bezveze

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  moguće, moguće :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Totalni amateri!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ma totalni amateri hehehe....
  :grin :grin :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  predstava odlična, originalna, oduševila je i splitsku publiku i kritiku. treba to pogledat još jedan put. bravo ekipa!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  svaka čast kazalištu, ne obadajite ove :grin :grin :grin debile. samo naprid.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Naprid kazalištarci!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  na užasno skupoj i razvikanoj predstavi Skup HNK-a do kraja predstave ostane pedesetak svita jer svi izađu do po predstave, a traje uru i kvarat, a na predstavi Keks i glad sve krcato i smiju se i plješču do kraja, a traje uru i po. govori li to kome šta.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Citat:\"na užasno skupoj i razvikanoj predstavi Skup HNK-a do kraja predstave ostane pedesetak svita jer svi izađu do po predstave, a traje uru i kvarat, a na predstavi Keks i glad sve krcato i smiju se i plješču do kraja, a traje uru i po. govori li to kome šta\"

  Govori:

  Da je druga duza od prve:-))

  salim se samo naprid

  oko 11 godina prije
 • Splićani (Gost)

  Bravo Kaštelani! Oduševili ste nas. Odavno se nismo ovako nasmijali. Nije čudo da ste napunili cilu Loru. Bravo i hvala! Dođite nam opet.

  oko 11 godina prije
 • gusterica (Gost)

  plakala o\' smija! :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Izvrsno!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ne razumin ovi portal..a subotu navečer je ova amaterska udruga napravila nešto ća nija mala stvar..napunila je dvoranu u Lori u kojoj jema najmanje trista sidalica...a još ni riči o tome..a onome ća jin je reka sa su totalni amateri bi reka samo ovo..je, amateri su..pa nisu nikad ni rekli da nisu..ali baš zato bi im tribalo skinit kapu!!! Bravo ekipa. BRAVO

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Nema se tu više što pisat goste 169, sve je rečeno i s ovim člankaom, sve dalje bi bilo samo ponavljanje. Bravo nza naše glumce!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  da ponavljanje? da se nema sta pisat? pa ljudi su napunili Loru do zadnjega mista i odusevili publiku jos jedan put a ti govoris da se nema sta pisat. a splitska publika zna bit probirljiva i kriticna. je li ti ponavljanje i kad val izgubi oli kad pises sto puti o drugim glupostima.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a mali balun

  oko 11 godina prije
 • baba (Gost)

  neka naši mladi radu...

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  nevirujen da radidu mukte ;) :eek

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  radidu radidu to je tebi tesko virovat ali tako je.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara