izlozba  mala

U sklopu projekta Olimpijada kulture Kaštela jučer je tijekom popodneva u kuli Top u Kaštel Sućurcu otvorena samostalna izložba prof. povijesti umjetnosti Marije Mišetić. Izložbu, koja se može pogledati do 28.siječnja, otvorila je u ime organizatora Antonija Matas.

Riječ je o izložbi koja predstavlja rezime umjetničkih radova prof. Mišetić od stjecanja diplome do dana danas koja se prilikom stvaranja umjetničkih radova koristila raznoraznim tehnikama, kako je kazala svim tehnikama, osim kiparskih.

- Iako radim kao pedagog  i likovnjak uvijek sam nastojala i raditi na sebi. Zanimale su me sve moguće likovne  tehnike. Od grafike, fuzije stakla, akvarela, akrila na platnu, čak i i tinte, lavirani tuš, sve osim kiparskih  - kazala je Mišetić koja kao profesorica povijesti umjetnosti radi u kaštelanskoj gimnaziji.

Izložba Marije Mišetić u Sućurcu je treća samostalna izložba, koja je podijeljena u dvije tematike. A među slikama koje krase zidove prostora kule Top, jesu i radovi rađeni tehnikom slikanja na svili.

misetic tekst

- Ovo je tehnika slikanja na svili i to u vidu reklamnog plakata prezentacije Trogira, riječ je o slobodnoj tehnici – kazala je Mišetić i dodala su na prvoj etaži prostora pejzaži i mrtva priroda, gdje je akcent na predstavljanje kulturne baštine. Dok su na gornjoj etaži radovi sakralne tematike.

- Poanta mi je bila, da izložim svega pomalo i to svih tehnika. Sakralne slike, odnosno ti radovi su već bili na izložbama, jer sam bila u Faust Vrančić u Šibeniku kao član. Potom sam u likovnoj udruzi Trogir i  u Udruzi za promicanje umjetničkog izričaja i baštinske kulture Guvno u Okrug – kazala je Mišetić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada