hren

Ljubitelji folklora i folklorne baštine imali su priliku, ove subote u Novom parku u Kaštel Lukšiću, uživati u tradicionalnoj večeri pod nazivom „Tamburica i mandolina“ , koju članovi KUD-a 7 Kaštela uspješno organiziraju već 20 godina. 

Osim domaćina u večeri su sudjelovali i njihovi gosti, a događanje su svojim glasovima otvorile članice ženske vokalne skupine KUD-a Putalj Kaštelanke uz pjesme poput one  „Ajde curo u kolo “.

Kulturno umjetnička udruga Andrija Matijaš Pauk  iz Marine ove je večri predstavila tradicionalne marinske napjeve, a mandolinska sekcija zabavila je prisutne uz svima poznate „Moje prvo pijanstvo“, „Večeras je naša fešta“...

Klapa Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice dodatno je rasplamsala atmosferu pjesmama poput „Marice dušo, Marice srce“, a klapa je izvela i svoju pjesmu „ Pižolot“ za koju je na VDP-u 2019. nagrađena prvom nagradom publike i nagradom Radio Splita.

Veliki prijatelji KUD-a 7 Kaštela KUD Vjekoslav Klaić iz Garčina, odnosno njihova pjevačka skupina,  donijela je u Kaštela dašak slavonskog kraja spletom pjesama naziva: „Sa slavonskog sokaka“.      

KUD Pleter iz Dugopolja kaštelanskoj publici predstavili su se folklornim izvedbama tematike „ Dernek u kraju“ što se publici posebno svidjelo.

Članovi KUD-a Putalj i ove su večeri pokazali svoju izvedbu koreografije „S otoka koralja“, a poseban užitak bio je pratiti nastup domaćina članova KUD-a 7 Kaštela, koji su ujedno obilježili i 41 godinu postojanja.

Kako to već poslovično biva, „Tamburica i mandolina“ zaključena je koreografijom iz opere „Ero s onoga svijeta“, koju KUD 7 Kaštela godinama neprikosnoveno izvodi.

 

Foto: M. Alajbeg (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij