hren

Kao što smo najavili, ovogodišnja kiparsko – slikarska kolonija „ 1500 godina stara kaštelanska maslina zaštićeni spomenik prirode“ Kaštela 2021, službeno će biti otvorena večeras u 20.30 sati, no umjetnici koji sudjeluju u radu kolonije već su u četvrtak započeli sa stvaranjem umjetničkih djela inspiriranih ovom staricom, a stvarat će i tijekom današnjeg dana te subote.

Osim službeno najavljenih sudionika, kipara Ane Čolaković, Debore Trusgnach, Ivana Branka Imrovića, Petra Ujevića i Vjekoslava Filipovića, slikara Ante Ljubičića Cara, Pere Dragičevića, Snježane Đirlić Lunić Bošnjak i kazališne glumice Arijane Čuline, u hladovini grana stare masline na koloniji sudjeluju i neki od umjetnika koji su bili sudionici proteklih godina, a izrazili su želju da ponovno dođu, poput Roberta Budora, Duška Aničića i Zrinke Ružičić.

Svi koji žele pogledati kako umjetnici stvaraju svoja djela mogu to učiniti  danas tijekom poslijepodneva, kao i tijekom cijele subote, od 10 sati, u Kaštel Štafiliću, pored stare masline. A kako smo naveli, danas u 20.30 sati na rasporedu je službeno otvaranje s prigodnim programom i izložbama.

A kako je to izgledalo u četvrtak, kada su sudionici kolonije imali priliku čuti ponešto o Kaštelima, njihovoj povijesti, staroj maslini i sličnim temama od težakinje Ane, koju je utjelovila Ana Jakić Ivica, uz pozdravni govor Mirele Duvnjak iz Muzeja grada Kaštela,  zabilježila je svojim fotoaparatom Ivana Topić.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij