hren

''ARIJE POD ZVIJEDZAMA'' U SKLOPU KAŠTELANSKOG KULTURNOG LJETA
Koncertna večer ''Arije pod zvijezdama'' i ove se godine održala na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Antonija Teskera, Ana Zebić Kostel, Bjanka Ivas i Stefan Kokoškov, uz pratnju Zorana Velića na klaviru i Danire Ipavec na harmonici, počastili su publiku vrhunskim glazbenim klasicima. Koncert se u svom jedanaestom izdanju održao u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela te pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Kroz glazbenu večer, publiku su vodili Marijana Vulas i Ante Brajković, a koncert je otvorila sopranistica Antonija Teskera s izvedbom ''Meine Lippen sie kussen so heiss'' Franza Lehara, nakon nje, također sopranistica Ana Zebić Kostel vratila je publiku na domaći teren otpjevavši Tijardovićevu ariju ''Daleko m'e biser mora, iz operete Mala Floramye. Stefan Kokoškov moć svog tenora pokazao je u izvedbi Puccinijeve ''E lucevan le stelle'' iz Tosce, a mezzosopranistica Bjanka Ivas zablistala je u poznatoj Bizetovoj ariji ''Habanera'' iz opere Carmen. Antonija, Ana, Stefan i Bjanka izmjenjivali su se do kraja večeri u skupnim i pojedinačnim nastupima dočaravajući svojim glasovima bogatstvo opernih klasika.

- Htjela bih zahvaliti Turističkoj zajednici i direktorici Nadi Maršić što su nam još jednom, kao i proteklih godina, dali slobodu za organizaciju programa kroz odabir gostiju i djela koja se izvode. Svake godine pokušavamo program dodatno osvježiti, a s druge strane se trudimo publici pružiti arije i brojeve koji su pitki i popularni, tako da im na neki način razgalimo srca - kazala je Zebić Kostel, koja je uz Teskeru i suorganizatorica koncerta.

Publika na Igrišću uživajući u ugodnoj ljetnoj večeri, gromoglasnim je aplauzom ispratila sve nastupe izvođača, a posebno onaj zadnji na kojem su zajednički izveli ''O sole mio''. Izvođačima je uz prigodne darove, na nastupu zahvalila i čestitala direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić.

- Večer je bila izvrsna, mislim da smo napravili još jedan odličan koncert u nizu. Epidemiološke mjere su zaista otežavajuća okolnost kod svih ovih događanja i to nam je na neki način bio najveći problem kod organizacije , a naši izvođači su bili fantastični kao i sva popratna tehnika koja je omogućila ovaj koncert - zaključila je Maršić.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij