hren

U Baletnoj školi u Kaštel Kambelovcu održan je koncert flaute i klavira u izvedbi Nikoline Milardović i Domagoja Guščića. Ovaj dvojac publici je pripremio tri zajedničke izvedbe i dvije solo izvedbe.

Skladbom Le merie noir iz 1952. započelo je događanje autora Oliviera Messiaena čije stvaralaštvo obilježava pjev ptica. Djelom Chaconne koje je sastavni dio programa flaute u izvedbi Nikoline nastavila se večer. Jednim od najljepših djela, sonatom Undine glazbom se ispričala priča iz novele o ljubavnoj priči vodenog duha i viteza.
Domagoj je izveo solo nastup na klaviru, kompozicijom Preludij napisanom u trodijelnom obliku. Činom iz opere Evgenij Onjegin privela se kraju glazbena večer.

Zadovoljstvo publike nije bilo upitno uzimajući u obzir profesionalnost i nagrade kroz karijeru dvojca. Mlada  Nikolina Milardović, profesorica u glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, dobitnica je brojnih nagrada tijekom srednjoškolskog i fakultetskog školovanja. U veljači 2021. sudjelovala je na Hrvatskom online natjecanju mladih glazbenika i umjetnika gdje je osvojila nagradu publike.
Domagoj Guščić tijekom i poslije studija osvojio je razne nagrade na međunarodnim natjecanjima. Od 2012. stalan je zaposlenik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a od 2014. djeluje kao orkestralni pijanist Hrvatske radiotelevizije.  

Zahvaljujući svom bogatom iskustvu, interpretirali su ljepotu i posebnost zvuka svojih muzičkih instrumenata.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij