hren

NAJAVILI STUDIJSKI ALBUM
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta sinoć je na oduševljenje publike tradicionalni koncert održala klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela uz svoje goste, žensku klapu Kurjože iz Podstrane. Da je publika bila zadovoljna vidjelo se po dugotrajnom pljesku kojim su nagradili izvedbe pjesama, koje su tu večer bile melem za dušu nakon dugo vremena, jer je publika više od godinu dana bez klapsih koncerata na koja su navikli.

Mješovita klapa Kampaneli predstavila se repertoarom koji već godinama bruse, a to su tradicionalne klapske skladbe i obrade koje su i za ovu večer pripremili ženski tenor Mira Đukić-Milašević voditeljica klape, muški tenor Mate Duišin, bariton Ante Vulas i bas Ante Jurić.

- Svake godine tu održimo svoj koncert s izuzetkom prošle godine kada nismo mogli zbog covida koncert organizirati i održati. S obzirom na veliku pauzu malo se teže bilo pripremiti, manje smo radili preko zime, nismo se puno nalazili. Ali, mislim da smo uspjeli, jer imamo iskustvo i kako se kaže, imamo utakmica u nogama – kazao je Ante Jurić istaknuvši kako za sljedeću godinu planiraju ući u studio i kako bi do ljeta trebao izaći njihov prvi studijski album.

Za ovu prigodu Kampaneli su među ostalim izveli pjesme Lipa li si Mare moja, Sagradit ću kulu, Ti si nestala tiho, Sol na koži, Ruko moja što si takla, Bila golubice, Umiri se more, Plavi putevi mora, Garifuli cviće moje, Šalturice mala.

- Prošlo je deset godina druženja sa predivnom klapom Kampaneli, htjela bi se ovom prilikom zahvaliti ovim divnim ljudima koji su me trpili sve ove godine, ne samo oni nego i bivši članovi. Hvala im na svakoj predivnoj probi, na nastupu na osvojenim nagradama, na predivnim druženjima. Htjela bi da ova naša priča potraje još dugo, dugo jer nas čeka još lijepih druženja i dobre pisme – kazala je na kraju koncerta  Mira Đukić-Milašević obraćajući se svojim klapskim kolegama koji su imali i gošće večeri žensku klapu Kuriože.

Kuriože su se predstavile sa sedam pjesama i to klapskim izvornim pjesmama na kojima se baziraju njihovi nastupi, te su izvele i dvije obrade popularnih skladbi Ta tvoja barka mala od Novih Fosila i Srdela od Doris Dragović.

- Bilo je predivno večeras, veselimo se što smo bile tu i nadam se da ćemo nekada ponovno biti gosti klape Kampaneli – kazala je Anamarija Mikas iz klape Kurjože.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij