hren

Povodom otkazanog koncerta Hrvatskog gudačkog kvarteta koji se prošlog petka trebao dogoditi u sklopu programa Večeri kod sv. Jeronima, pismom nam se javio član kvarteta, Martin Draušnik, pojašnjavajući razloge otkazivanja koncerta. Pismo donosimo u cijelosti...

Cijenjena kaštelanska publiko,

Hrvatski gudački kvartet trebao je održati koncert u petak, 16. srpnja, u sklopu Glazbenih večeri kod sv. Jeronima.

Osobno sam već imao priliku svirati u staroj crkvici sv. Jeronima prije dvije godine u formi dua violina-gitara. Veselio sam se ponovnom nastupu jer mi je prijašnji ostao u lijepom sjećanju, kako po publici, ambijentu i akustici tako i po besprijekornoj organizaciji. Za nju su zaslužni organizator Udruga sv. Jeronima i umjetnički ravnatelj, g. Mislav Režić, koji su nam, brinući o svemu, omogućili da se maksimalno posvetimo izvedbi.

Početkom ove godine, kad smo se dogovarali oko koncerta kvarteta, organizator nam je izlazio u susret u nekoliko navrata kako bi uskladili termin koncerta s našim ostalim obavezama.

Zbog nesretnog spleta okolnosti i privatnih razloga člana kvarteta morali smo otkazati nastup u zadnji čas, dan prije samog koncerta. S obzirom na takav nagli razvoj situacije, nismo bili u prilici pripremiti alternativni program u manjem sastavu već smo bili primorani odustati od koncerta.

S obzirom na teška vremena za kulturu koja su još dodatno otežana pandemijom, ne otkazujemo koncerte olako. Učinili smo to jer smo bez jednog člana ansambla funkcionalni koliko i automobil bez jednog kotača. Pošto je gudački kvartet specifična vrsta ansambla, nemoguće je naći zamjenu u tako kratkom roku. Neizmjerno nam je žao što smo time prouzročili neugodnosti - pogotovo organizatoru i razočarali publiku koja je namjeravala posjetiti koncert, ali ova situacija nas je iznenadila kao ansambl i nismo imali drugog izbora.

U ime Hrvatskog gudačkog kvarteta,

Martin Draušnik


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij