U dvorištu dječjeg vrtića Mendula u Kaštel Kambelovcu u petak su tijekom prijepodneva članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula  posjetili svoje vršnjake kako bi se svi zajedno družili i uživali u predstavi. Time su članovi kazališta uz voditeljicu Ljiljanu Garbati kroz predstavu pokušali dočarati svu ljepotu maštovite priče koja vodi u zvjezdano nebo i čarobni svijet mudrih Mjesečevih priča.

Veselja nije nedostajalo, odzvanjalo je dvorište vrtića u kojem su se smjestila nasmijana dječja licima, puna znatiželje i radosti jer su im u goste stigli članovi Škatule. S nestrpljenjem su iščekivali druženje, koje je proteklo u dobrom raspoloženju, no ipak ne baš onako kako su se inače navikli, jer su se svi zajedno trebali pridržavati epidemioloških mjera.

Moglo se vidjeti zadovoljstvo ne samo na licima djece, nego i voditeljice kazališta Ljiljane Garbati koja je sve osmislila, a koja, kako je kazala, inspiraciju crpi upravo iz knjiga. Za ovaj put djeca su pripremila predstavu Mjesečeve priče autorice Ree Ban u dramatizaciji Marka Dragičevića koja uči o nesebičnosti, pomaganju, ljubavi i prijateljstvu.

- Znamo da su knjige izvor i najveća riznica znanja, one nam pomažu kad tugujemo, kad se radujemo, ali i kad tražimo odgovore na pitanja. One nas vode na putovanja i pomažu da otkrijemo nove, zanimljive svjetove. Knjige su ne zamjenjive, nude odgovore na sva pitanja i u njima nalazimo lijek za svako ne znanje – kazala je Garbati i istaknula kako najdražu slikovnicu, bajku, priču sigurno svi pamtimo i nosimo u srcu.

Foto: KDK Škatula


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij