hren

Unatoč što je pandemija koronavirusa do sada smanjila ili čak ugasila održavanja pojedinih kulturnih manifestacija ili realizacije pojedinih projekata, na javni poziv Grada Kaštela za podnošenje prijava za sufinanciranje programa i projekata u kulturi za ovu godinu, javio se veći broj udruga, organizacija i ustanova, a ovih dana Kulturno vijeće ocijenilo je pristigle programe te sastavilo bodovnu listu.

Inače, za javne potrebe u kulturi u proračunu Grada Kaštela osigurano je 1,6 milijuna kuna kojima će se sufinancirati glazbena, glazbeno – scenska, kazališna, muzejska, galerijska, književna, knjižničarska, filmska i ostale kulturne djelatnosti.
Dio sredstava odlazi na neke od redovnih djelatnosti dok su ostala sredstva namijenjena upravo programima koji su prijavljeni na ovogodišnji javni poziv.

U bodovnoj listi, koju je, prema stručnim ocjenama, sastavilo Kulturno vijeće, najviše bodova pripalo je manifestacijama poput Dalmatia film festivala  Moonstone productiona, Kaštelanskih rock večeri Trokuta mladih, Koncerta bioje jazza u organizaciji Turističke zajednice, Maštozbilja 2021 KUD-a Karol Wojtyla, Dječja mašta može svašta kazališta Škatula te Mašogradskoj jeseni SAU Putalj.
Naglašavamo da je bodovanje od strane Kulturnog vijeća preporuka Odjelu za društvene djelatnosti pri donošenju odluke o sufinanciranju.

Potpuna bodovna lista prijavljenih programa i projekata


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij