hren
RADIONICA ZA VODITELJE DALMATINSKIH KLAPA održat će se u Kaštelima 14. i 15. svibnja 2004.
Na skupu će se obrađivati etnomuzikološka baština dalmatinskog priobalja i otoka, a u svrhu unaprijeđivanja dalmatinskog klapskog pjevanja.

Udruga Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu već niz godina nastoji sačuvati, otrgnuti zaboravu dalmatinsku pismu i klape, kroz nadahnuće u obradama, u iskoraku iz etnobaštine te kroz klapsku pismu otvoriti put za novi, inovativni, nadahnuti pristup klapskoj tradiciji i baštini dalmatinske pisme.
Stoga su nam se u proteklim godinama postojanja Večeri dalmatinske pisme, pridružili mnogi glazbenici u čijem se opusu prožimaju lokalna glazbena baština, njena melodika s jazzom, pop-rockom, jednostavno pjesme ozračene mirisom Dalmacije.
Mnoge smo tako potakli naći nadahnuće u obradama već zaboravljenih baštinskih glasa te ih izvuči, otrgnuti zaboravu i ponovo staviti u glazbenu praksu. Izazvali smo golemu pažnju: klapa, obrađivača, te klapske i ne samo klapske publike.
Promišljajući o tome da svatko može na svoj naćin dati osobni pečat i sadržaj, upitali smo se kako potaknuti autorski potencijal u okviru dalmatinske poetike te iznjedriti suvremeno od tradicijskog? Došli smo na ideju o radionici za voditelje dalmatinske klape.
Radionica je namjenjena za mlade voditelje koji imaju određeno predznanje, ali ne i iskustvo u vođenju vokalnih skupina ili aranžiranju skladbi. Takođe je namjenjena nastavnicima glazbene kulture koji u školama vode slične skupine. Više...


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij