hren

KOREOGRAFIJE  PLESNOG STUDIA DEA DIA KAO ŠLAG NA KRAJU
Plesnom retrospektivom plesnog studija Dea Dia u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću ove subote službeno su zatvoreni ovogodišnji 10. Dani Kaštelanskog kazališta koji su, zbog panedmije, nažalost održani u nešto skromnijem obimu i s manjim brojem posjetitelja nego li je bio slučaj svih proteklih godina.

Premda je zbog brojnih „covid ograničenja“ i „novog normalnog“ ova godina svima zadala dosta muke, plesači plesnog studija Dea Dia ipak su marljivo radili te su ove večeri publici u dvije izvedbe predstavili svoj bogat i raznovrsni plesni program kao i točke s kojima su osvajali brojne medalje na natjecanjima.

Zbog ograničenog broja mjesta ulaznice su tako „rasprodane“ već nekoliko dana ranije, a svi oni koji su bili sreće ući u dvoranu Kulturnog centra imali su priliku uživati u zanimljivim koreografijama voditeljice ovog plesnog studija Marine Kuzmanić, u izvedbi 25 plesača u dobi od četiri do pedeset „i kusur“ godina.

Solisti, dječje grupe i formacije te novoosnovana cabaret senior amater grupa "Šinjorine" posjetitelje su tako proveli kroz malu plesnu priču, priuštili im magičan susret s blesavim zombijima i rasplesanim pticama, ludim slikarom i jednom Španjolkom, Cigankama te im kroz plesni pokret dočarali još puno toga.

Na svesrdnoj pomoći svima koji su se na bilo koji način uključili u pripremu ove retrospektive, posebice Mariji Šimac i Maši Vračić, koje su bile zadužene za make up, frizure i kostime plesačica ove večeri, ali i Siniši Pariću zaduženom za rasvjetu, kao i svim roditeljima i djeci, rječi zahvale uputila je voditeljica Kuzmanić, koja je ove večeri preuzela i ulogu prezenterice.

U proteklih gotovo mjesec dana, na pozornici Kulturog centra kaštelanskoj se publici tako predstavilo devet amaterskih kazališnih skupina s ukupno deset predstava, zahvaljujući entuzijazmu i naporu svih sudionika, a posebice članova kaštelanskog kazališta.

- Na jubilarnim, desetim Danima Kaštelanskog kazališta imali smo neka od najboljih amaterskih kazališta u regiji, koja su osvajala nagrade za najbolje predstave, nastojeći našoj publici ponuditi širok spektar žanrova, od dječjih predstava, komedija, ples i drame - kazala nam je ne krijući zadovoljstvo programom usprkos situaciji s koronom voditeljica Kaštelanskog kazališta Ivona Čuljak.

Upravo situacija dodatno ih je, kaže, potaknula te je trebalo malo ludosti, hrabrosti i puno ljubavi i timskog rada kako bi u samo petnaestak dana uspjeli sve iskombinirati i organizirati, bez ikakvih problema i slučajeva zaraze.

-  Odaziv publike ove godine bio je fantastičan, što se nismo nadali, točnije još ovo nismo doživjeli u kazalištu, osim s premijerama s kojima smo redovito punili dvorane, da se traži mjesto više - govori pomalo kroz šalu voditeljica Čuljak, dodajući kako su posjetitelji izuzetno zadovoljni programom koji su im priuštili pridržavajući se svih epidemioloških mjera te ujedno zahvalivši Gradu Kaštela i kapetanu Jošku Berketu koji je bio sponzor ovogodišnji Dana kazališta.

Glumce Kaštelanskog kazališta očito ni korona ne može zaustaviti, pa u pripremi već imaju Noć kazališta 21. studenog gdje će premijerno izvesti svoju „Terapiju“ ali i jednu dječju predstavu uz malu svirku ako situacija to dopusti.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij