„ KOLARI“ SE PREDSTAVILI NA MANIFESTACIJI 10. DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Uz glumački trio iz Dubrovnika u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću u petak su posjetitelji imali priliku opustiti se i nasmijati kroz predstavu Karaoke show, komediju koja govori o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili da se otputuje u neke bolje svjetove. 

U dvorani koja je i za ovu priliku imala smanjeni broj sjedala zbog epidemioloških mjera, gledateljima su predstavljene zgode i nezgode Senke, njene sestre Branke i podstanara Teodora. Kroz smiješne, ali i ozbiljne scene prikazan je odnos sestara koje su potpuno različite. Njihov suživot je bio pun rasprave, ali i podrške te sjećanja na djetinjstvo. U njihov život je ušao i nestašni podstanar Teodor koji uz posao zaštitara, voli i „grube“ igrice u kožnjaku te je privrženiji mlađoj sestri, što Senku čini nesretnom jer je željna ljubavi. Predstava je protkana glazbenim izvedbama glumaca koji su pjevali domaću glazbu.

Predstavu su odigrali glumci Kazališne družine Kolari iz Dubrovnika Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić. Uz režiju, Paolo Tišljarić potpisuje i scenografiju, a autorski tim još čine kostimografkinja Tea Bašić Erceg, autor glazbenih aranžmana Giorgio Baranac, Sebastijan Vukosavić kao glas TV spikera, ton majstor Milan Tomašić i inspicijentica Virginia Bolfek.

Podsjetimo, ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana. Prvi put je drama izvedena 2004. godine i to u zvučnom obliku, u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek.

Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje „reading productions“ koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji 2005. godine u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. godine u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions.  

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij