hren

VIDEO IZVEDBA IVANE ŠTIMAC AGIUS
Osim službene promocije Kaštela, koje „odrađuju“  Turistička zajednica, Grad i različite institucije, svakodnevno smo svjedoci i uspješnih promocija koje svojim nastupima i rezultatima rade različite udruge i društva, ali i pojedinci koji vole Kaštela. Na jedan drugačiji, ali zanimljiv način, Kaštela je ovih dana promovirala i pijanistica Ivana Agius.

Ivana Agius kaštelanskoj, posebno glazbenoj javnosti ,poznata je kao Ivana Štimac, profesorica klavira koja je nekoliko godina predavala najmlađim Kaštelanima te Trogiranima i koja je publiku oduševljavala svojim koncertima. Nekoliko zadnjih godina s obitelji živi u Njemačkoj, gdje djeci i mladima prenosi znanje sviranja klavira i u njenom talentu uživa tamošnja glazbena publika.

Ovoljetni posjet svom rodnom gradu Ivana je iskoristila za snimanje videa, u kojem je spojila legendu o Miljenku i Dobrili i dvorac Vitturi sa Chopinovim Nocturnom.
Video je snimio Ivanin suprug Mark Agius, koji je u konačnici video i montirao u svom studiju. Glazba je posebno snimljena u klavirskom salonu Norberta Pufkea u Stuttgartu.
Osim što je poseban ton cijelom videu dao dvorac Vitturi, Ivana Agius u njemu nosi haljinu kaštelanske kreatorice Lele Smojver, a za šminku je bila zadužena još jedna Kaštelanka Ana Bilać.

Video je objavljen ovog tjedna na Ivaninom You tube profilu, a naše zanimanje za ovaj uradak Ivana je iskoristila kako bi nam prenijela jednu svoju želju.

- Iskoristit ću ovu priliku i kazati da mi je želja da u dvorac Vitturi stigne novi klavir. To je divan, inspirirajući ambijent, ali nažalost,  s neupotrebljivim klavirom. Ne treba to biti neki novi klavir, poznatog branda.  Bitno je da ima lijepi zvuk i da je ugodan za izvođače, koji bi sigurno, svojim nastupima to višestruko vratili – kazala nam je Ivana.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij