hren

POD OKRILJEM JUBLIARNIH DANA KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Proteklog tjedna i vikenda na Danima Kaštelanskog kazališta u sklopu kojih se održala i Smotra dramskih amatera Splitsko-dalmatinske županije, publika je imala priliku pogledati sedam predstava i mnoštvo glumaca amatera, tekstopisaca, režisera i voditelja. Najbolji od njih nagrađeni su priznanjima po izboru selektorice smotre, glumice splitskog HNK, Andrijane Vicković.

Nakon što je u nedjelju navečer završila i posljednja predstava u konkurenciji smotre, voditeljica Kaštelanskog kazališta Ivona Čuljak, dodijelila je priznanja nagrađenima po izboru žirija na čelu sa selektoricom Andrijanom Vicković.

Predstava ''Mlodo ludo, storo bezpameti'', pučke amaterske glumačke fameje ''Dišpet'' iz Zavale s Hvara, osvojila je nagradu za najbolju predstavu i svoj će put nastaviti na državnoj smotri amaterskih kazališta. Uz ovu nagradu Hvarani su osvojili i nagradu za režiju koja je pripala Natalie Ann Lučić, kao i nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu koju je osvojio Stipe Batoš.

Predstava ''Ružno Pače'' Dječjeg kazališta ''Škatula'' dobila je nagradu za scenografiju Nine Kamenjarin, te za najmlađu glumicu i glumca smotre, koja pripada Nataši Alebić i Josipu Zeliću.

Sinjsko pučko kazalište za predstavu ''Diva Grabovčeva'', dobilo je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, koja je otišla njihovoj Petri Ugrin za lik Zejne, Đžaferbegove  žene. Sinjani su također nagrađeni za najstarijeg glumca Marka Duvnjaka i najbolju glazbu autora Vlade Mikulića.

selektorica Andrijana Vicković budnim je okom pratila izvedbe

Antonija Grabovac iz Dramske udruge Proložac nagrađena je za najbolju glavnu žensku ulogu, lik stanarke u domu, u predstavi ''Nesanica''.

Najbolja glavna muška uloga pripala je Jakovu Kuliću za lik gospodina Jurića u predstavi ''Traži se novi suprug'', Gimnazijske dramske scene ''Kraljica''. Gimnazijalci su osvojili i nagradu za najbolju dramaturšku obradu , a dobio ju je njihov režiser Andrej Bartul Jabuka.

U kategoriji najbolji novi tekst nagradu je osvojio Ante Vrca, za tekst predstave ''Grijeh'', dramske sekcije  ''Odande donde'' iz Hrvaca.

Siniša Parić iz Kaštelanskog kazališta, dobio je nagradu za najbolju rasvjetu u predstavi ''Izgubljeni zeko'' Škole glume Kaštela.

Predsjednik Zajednice amaterskih kazališta SDŽ, Božidar Mrvac, čestitao je svim sudionicima, zahvalio se domaćinima, brojnoj publici, a posebno svom izvršnom odboru i selektorici Andrijani.

-  Hvala svima vama koji ste nastupili na ovoj smotri, jer smo dokazali da Splitsko–dalmatinska županija nije bez veze najjača baza dramskih amatera u državi. Nije slučajno da smo puno puta osvajali nagrade i na državnom festivalu, kao da smo i unatoč koroni odigrali sve predstave uživo, osim Sinjana koji su nažalost zbog bolesti bili spriječeni, rekao je Mrvac.

- Ono što je meni svih večeri prolazilo kroz glavu je to koliko volje treba odvojiti, pored svih ludosti života, da se bavite ovim tu daskicama, i da spašavamo sami sebi daske u glavi preko ovih dasaka. Jedna ogromna radost igre koju mi u profesionalnom teatru nekad i zaboravimo je osnovna stvar koju ću ponijeti sa sobom večeras, kazala je okupljenima stalna članica Drame HNK Split, Andrijana Vicković.

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij