hren

DAN DJEČJEG STVARALAŠTVA
U sklopu 10. Dana Kaštelanskog kazališta ovog petka poslijepodne i navečer, na scenu Kulturnog centra stupila su djeca iz kazališta Škatula sa predstavom ''Ružno pače''  te njihovi vršnjaci iz Škole glume Kaštela sa ''Izgubljenim zekom''. Iz publike su ih bodrili roditelji, njihovi bližnji i prijatelji, a oni su pokazali svoju kreativnost kroz glumu i ples. 

Prva predstava na programu bila je ''Ružno pače'', Andersenov klasik kojeg je za svoje polaznike adaptirala, režirala i koreografirala Ljiljana Garbatin, a mali glumci su u kostimima Jelene Carev i scenografiji Nine Kamenjarin njenu ideju pretvorili u kazališnu čaroliju. Dobro poznatu priču o odbačenom ružnom pačetu, koje pronalazi pravu ljepotu i otkriva da je prekrasni labud, djeca iz kazališta Škatula donijela su na scenu kroz likove životinja iz dvorišta u kojem stanuju psi, mačke,kokoši, pijetao i patke te jezera u kojem su žabe i labudovi. Za svoj govor i pokret od publike su dobili veliki aplauz.

Nešto kasnije scena se pretvorila u mračnu šumu u kojoj se izgubio jedan zeko koji nije slušao svoju mamu i prijatelje, pa je jadan proveo vrijeme u strahu, dok mu na kraju krijesnice nisu osvijetlile put do doma, a on izvukao pouku o poslušnosti i prijateljstvu. Riječ je o tekstu ''Izgubljeni zeko'', autorice Ranke Ostojić kojeg je za svoje polaznike režirala Rubina Sarajlić, a mališani su zasjali u kostimima Kristine Uvodić. U dočaravanju atmosfere uz glumu im je pomogla i glazba Maria Čuljka. I oni su pokazali svoje umijeće prenošenja priče i pouke kroz likove šumskih bića pa su na poklonu uživali u dugotrajnom aplauzu. Za sve koji su propustili rezervirati mjesta za sinoćnju izvedbu, predstava će biti ponovno izvedena u petak, 16. listopada.

Program Dana Kaštelanskog kazališta nastavlja se večeras u 18 sati video projekcijom predstave ''Diva Grabovčeva'', Sinjskog pučkog kazališta, a u 20 sati pred publiku će izaći članovi pučko amaterske fameje Dišpet i izvesti komediju ''Mlodo ludo, storo bez pameti''. 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij