Ovogodišnji, deseti po redu Dani Kaštelanskog kazališta, donijet će poklonicima kazališne umjetnosti cijeli niz predstava amaterskih skupina i kazališta, a sve započinje ove srijede, 30. rujna, u 21.30 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, predstavom „Traži se novi suprug“ u izvedbi Gimnazijske dramske scene Kraljica iz Splita.

Tekst predstave napisao je Miro Gavran, a režiju potpisuje Andrej Bartul Jabuka. Inače, GDS Kraljica osnovana je u rujnu 2018. godine u sklopu Gimnazijskog kolegija Kraljica Jelena s pravom javnosti u Splitu. Od 2020. godine postaje članicom Hrvatskog sabora kulture kojem je glavni zadatak poticanje kazališnih amatera.

- Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog – stoji u najavi predstave.

Ulaz na predstavu je besplatan, a broj mjesta je ograničen u skladu s epidemiološkim preporukama. Isto tako, svi posjetitelji predstave trebaju se pridržavati epidemioloških mjera, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij