hren

Treći, ujedno i zadnji dan manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“ protekao je na kambelovskom brcu uz još jednu filmsku večer pod zvijezdama. Kaštelani su sinoć imali priliku pogledati filmove „Netko poput tebe“, a potom i  „Greška u našim zvijezdama“.

„Netko poput tebe“ klasična je romantična komedija iz 2001. godine redatelja Tonyja Goldwyna koja je temeljna na romanu „Životinja“ Laure Zigman. Glavna protagonistica filma, Jane (Ashley Judd), mlada je uspješna producentica kojoj su srce slomili više no jednom pa je odlučila pod pseudonimom pisati kolumnu o seksu u kojoj objašnjava svoje viđenje međuljudskih odnosa, s fokusom na odnos muškaraca prema ženama. Iako se tome snažno odupirala, na samom kraju filma ipak je pronašla ljubav u kolegi s posla, šarmantnom Eddieju, kojeg je u filmu uspješno interpretirao talentirani australijski glumac Hugh Jackman.

Knjiga „Greška u našim zvijezdama“ ponajbolji je bestseller Johna Greena koji je doživio svjetski uspjeh. Nakon uspješne knjige, dvije godine kasnije snimljen je i istoimeni film koji se projicirao sinoć na kambelovskom platnu.
Radnja filma prati dvoje tinejdžera koji se bore sa zloćudnom bolesti. Upoznali su se na sastanku podrške nakon kojeg su odmah „kliknuli“ i po prvi puta otkrili pravu ljubav. Mladi par Hazel (Shailene Woodley) i Augustus ( Ansel Elgort) snažno su i iskreno započeli svoju romansu koja će biti obilježena mnogim usponima i padovima. Ova dirljiva priča dokazala je da je i nekoliko mjeseci dovoljno vremena za proživjeti malu vječnost i da su neke beskonačnosti veće od drugih.

Ovogodišnja organizacija „Legende o Miljenku i Dobrili“ bila je skraćenog sadržaj u odnosu na  prijašnje godine, no unatoč svemu ponosno se nastavila tradicija posvećena poznatom kaštelanskom ljubavnom paru. Manifestacija u čast ljubavnicima Miljenku i Dobrili službeno je završena.

 

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij