hren

Druga večer manifestacije ''Legenda o Miljenku i Dobrili“, posvećena snažnim i uspješnim ženama,
odvila se uz koncert klape Neverin i pop pjevačice Vanne na brcu u Kaštel Kambelovcu.

Na samom početku događaja svi prisutni odgledali su snimku promotivnog turističkog filma Kaštela -Seven reasons to visit with Miljenko & Dobrila nakon kojeg je uslijedila glazbena poslastica. U Kambelovcu su nakon legendarne Radojke Šverko, Zorice Kondže, sestara Husar i Zdenke Kovačiček, na ovogodišnjoj Dobrilinoj večeri zapjevale Vanna i ženska klapa Neverin koje su zabavljale okupljene do kasno u noć.

Prve na pozornicu izišle su tradicionalne domaćice događanja, ženska klapa Neverin koje je na klavijaturama pratio Zoran Danielov. Klapa je to koja dolazi iz Kaštel Lukšića, a od osnivanja je vodi Antonela Pilić Burić. Do sada ova posebna ženska klapa osvojila je zavidan broj odličja na festivalima, a članice klape osvajačice su i peterostruke pobjede na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Uz temeljni repertoar izvornih dalmatinskih te skladanih pjesama, raznolikosti njihovog programa doprinose i duhovne skladbe, kao i obrade popularnih skladbi i svjetskih evergreena, a neke od njih čuli smo i sinoć na brcu. Publika ih je na kraju nastupa nagradila velikim pljeskom, nakon kojeg je na pozornici zapjevala poznata estradna zvijezda Vanna.

Vanna je već prije otkrila da se jako veselila ovom koncertu, a to oduševljenje nije mogla skriti ni na sinoćnjem koncertu. Ova hvatska pop pjevačica popularnost je stekla sredinom devedesetih kao glavna pjevačica zagrebačkog dance sastava "Electro team", a 2001. predstavljala je našu zemlju na Euroviziji u danskom Kopenhagenu. Sinoć je stigla u Kaštela i koncert otvorila svojim novim singlom „Loš trenutak“.
Kako je večer protjecala Vanna je pjevala svoje brojne hitove kao što su: „Daj mi jedan dobar razlog“, „Ne traži ljubav“, „Ja imam snage za to“, „Jedina“, „Kao da me nema“, „Sve bi dala da znam“, kao i naravno pjesmu „Ako je vrijedilo išta“ nakon koje je Vanna otišla s pozornice i svi su mislili da je to kraj koncerta. Ali… Nedugo nakon toga Vanna se još jednom vratila na pozornicu i za pravi, službeni kraj kaštelanskog koncerta zapjevala je njen apsolutni hit „Tek je 12 sati“ koja je publiku digla na noge.
Svi oni koji nisu mogli doći na koncert, mogli su ga pratiti na live stream prijenosu Turističke zajednice Grada Kaštela. Također, svi oni koji su došli na Dobriline glazbene večeri koncert su mogli pratiti i na videozidu koji je uspješno spriječio stvaranje neželjne gužve. Voditeljica programa bila je Marijana Vulas, a o ovogodišnjem izdanju koncerta u čast Dobrili još će se pričati.

Ne zaboravite ni da je danas treći, ujedno i zadnji dan manifestacije ''Legenda o Miljenku i Dobrili'. Još jednom na kambelovskom brcu održat će se filmska večer. Očekuju vas ljubavni filmovi „Netko poput tebe" s početkom u 21 sat i „Greška u našim zvijezdama“, film koji će se projicirati u 22 i 30. Ulaz je kao i do sada besplatan te vas još jednom pozivamo da dođete i uživate u toploj ljetnoj večeri uz hladno piće i film!

 

 

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij