hren

LEGENDA O MILJENKU I DOBRILI
Manifestacija „Legenda o Miljenku i Dobrili“ službeno je otvorena. Prve večeri ovog događanja održala se ljetna filmska večer „Romantika pod zvijezdama'' na kojoj se na kambelovskom brcu gledala projekcija snimke predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“ te veliki filmski klasik Titanik.

Uživalo se sinoć u ljubavnim projekcijama u Kambelovcu. U ugodnome okružju posjetitelji su odgledali snimku predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“, onu koja se u Kaštelima održala prošle godine. Predstava se sinoć nije izvela uživo zbog velikog broja glumaca koji su potrebni za izvesti predstavu, a  zbog trenutne epidemiološke situacije. Zbog epidemiološke situacije, ali i lošijih vremenskih prilika posjetitelja je bilo u nešto manjem broju, no unatoč tome, večer je prošla u ugodnom i ljubavnom tonu.

Inače, poznatu predstavu o Miljenku i Dobrili režirala je Mladenka Gruica, a glumci koji interpretiraju glavne protagoniste su Pere Eranović i Ana Perković. „Legenda o Miljenku i Dobrili“ najpoznatija je kaštelanska predstava, ma slobodno možemo reći i zaštitni znak grada Kaštela. Priča je to o jakoj i tragičnoj ljubavi koje se Kaštelani rado prisjećaju svake godine, pa i sinoć na brcu.

Nakon projekcije snimke predstave, prikazan je film koji rijetko tko nije do sada pogledao: filmski klasik Titanik. Još jedna prelijepa, ali i tužna ljubavna priča, američka epska romansa iz 1997., koju je režirao i napisao James Cameron. 19. prosinca 1997. datum je kada su po prvi puta gledatelji na filmskim ekranima ugledali šarmantnog Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio) i zanimljivu Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet ) koji su im riječima i djelima ispričali jednu od najsrceparajućih ljubavnih priča. Kao što Miljenka i Dobrilu možemo prozvati kaštelanskim Romeom i Julijom, tako i Jack i Kate nose titulu Romea i Julije na tonućem brodu. Titanik je vremenom postao najgledaniji film svih vremena, sveukupno zaradivši 1,8 milijardi dolara, a u Hrvatskoj  još uvijek drži rekord najgledanijeg. Gledali su ga sinoć i Kaštelani, pokušavajući suzdržavati suze.

Vanna i klapa Neverin večeras u Kambelovcu

I danas se nastavlja program manifestacije ''Legenda o Miljenku i Dobrili', na istom mjestu,s početkom u 21 sat. Održat će se večer pod nazivom  „Dobriline glazbene večeri“, ljetna glazbena poslastica u Dobrilinu čast. Nakon legendarne Radojke Šverko, Zorice Kondže, sestara Husar i Zdenke Kovačiček, na ovogodišnjoj Dobrilinoj večeri zapjevat će Vanna i ženska klapa Neverin, koje će nam svojim glasovima dodatno uljepšati večer.

Prije koncerta, na samom početku događanja, svi okupljeni pogledat će snimku promotivnog turističkog filma Kaštela – Seven reasons to visit with Miljenko & Dobrila nakon kojeg slijedi kocert i pjesma za pjesmom. Svi oni koji ne mogu doći i ostaju kod kuće, moći će pratiti Vannin koncert na live stream prijenosu. Link za live stream prijenos objavit ćemo tijekom dana.

Vidimo se na istom mjestu u isto vrijeme na ljetnoj glazbenoj večeri u čast plemićkoj Dobrili.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij