hren

NA SPLITSKOM SVEUČILIŠTU
Organizacija festivala sakralne glazbe, s ciljem promicanja djela fra Bernardina Sokola, bila je tema o kojoj su na sastanku ovog ponedjeljka u Splitu, razgovarali predstavnici Organizacijskog odbora obilježavanja lika i djela fra Bernandina Sokola te predstavnici Splitskog sveučilišta.

Prema prvim razgovorima, kojima se nastojalo dogovoriti kako promovirati djela ovog jedinstvenog glazbenika, splitsko Sveučilište preuzet će organizaciju festivala, odnosno glazbenih Dana fra Bernardina Sokola, koji bi se po prvi put trebali održati početkom sljedeće godine.

U razgovorima su u ime Organizacijskog odbora sudjelovali prof. dr. sc. Mihovil Biočić, fra Bernardin Škunca, mo. Josip Degl'Ivellio, Željka Perdić i Mili Bratinčević, dok su Sveučilište u Splitu predstavljali prof. dr. sc. Dragan Ljutić s prorektoricama prof. dr. sc. Leandrom Vranješ Markić i prof. dr. sc. Đurđicom Miletić te voditeljicom Ureda rektora Ivanom Pletković, a sastanku su nazočili i dr. sc. Jelica Valjalo Kaporelo sa UMAS-a te Marin Kaporelo ravnatelj Glazbene mladeži Split.

Dirigent, zborovođa, skladatelj i glazbeni pisac mo. Josip  Degl'Ivellio koji ujedno i savjetnik za područje glazbe na Splitskom sveučilištu, istaknuo je važnost da se upravo glazba fra Bernandina Sokola približi mladima.
Posebno je naglašeno kako je intencija da budući glazbeni Dani fra Bernardina Sokola jednom prerastu i u tradiciju.

 

 

Foto: Kaštelanski šušur


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij