hren
 

Grad Kaštela ove je godine za rođendan odlučio počastiti svoje građane hit predstavom „Laponija“, čija će izvedba biti u nedjelju, 1. ožujka, s početkom u 20 sati, na pozornici kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

Radi se o predstavi splitskog HNK, koja iz izvedbe u izvedbu plijeni pažnju publike. Režiju potpisuje Nenni Delmestre, scenografiju, kostimografiju i glazbu Lina Vengoechea, a Miroslav Mamić zadužen je za oblikovanje svjetla.
Glumačku postavu čine Siniša Novković, Nikša Arčanin, Zorana Kačić Čatipović te Kaštelanka Monika Vuco Carev, a svoj obol uspješnost predstave daje još jedan Kaštelanin, inspicijent Frane Smoljo.

- Radnja priče smještena je u Laponiju u vrijeme božićnih praznika kad jedna sestra i njena obitelj posjećuje obitelj druge sestre, veseleći se božićnim radostima i susretu njihove djece s “pravim” laponskim Djedom Božićnjakom. Problemi nastaju kada nordijski ogranak obitelji ne pristaje participirati u ovom običaju, a njihova četverogodišnja kći objasni svom petogodišnjem bratiću da Djed Božićnjak ne postoji i da dobiva poklone od svojih roditelja. Od tog trenutka nastaje eksplozija Pandorine kutije iz koje izlaze različite obiteljske tajne, ali prije svega i sukobi o kulturološkim razlikama između “uređenog” nordijskog društva“  i “neodgovornog i šlampavog” mediteranskog životnog stila.  Zaleđenu polarnu božićnu večer posvađenih sestara i njihovih muževa na kraju ipak otapa ljubav, uz pomoć magičnog događaja – dio je iz kratkog opisa radnje predstave.

Ulaz e besplatan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij