hren

ZAVRŠNI SAT ŠKOLE GLUME I DEA DIA DANCE STUDIA
Mali kaštelanski glumci i plesači sinoć su pokazali svu raskoš svojih talenata na već tradicionalnom završnom satu Škole glume Kaštela i Dea Dia Dance Studia održanom u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, na kojem su pred prepunom dvoranom, najvećim dijelom ponosnih roditelja i obitelji, prezentirali svoj rad u proteklog godini.

Nakon dvije predstave i priprema za svoj prvi dječji festival na kojem bi trebali sudjelovati, Škola glume pod vodstvom akademske glumice Rubine Sarajlić ove je večeri pretpremijerno predstavila priču  „Izgubljeni zeko“ prema motivima slikovnice Ranke Ostojić. Mlađa grupa, od ukupno 23 djece u dobi od 7  do 15 godina koji pohađaju Školu, publici je tako izvela tek dio predstave koja je još u fazi nastajanja kroz timski rad u suradnji s plesnim studiom Dea Dia, dok se starija grupa predstavila vježbama improvizacije, čija su idejna rješenja, posebice ona o zajedničkom suživotu tri generacije jedne obitelji, publiku nasmijala do suza.

Kroz plesne tehnike od jazz baleta, preko onog  klasičnog do suvremenog plesa i showdancea svojim su ih koreografijama, za koje je „odgovorna“ voditeljica udruge Dea Dia Dance Studio, trenerica Marina Kuzmnić, proveli mali plesači izvedbama  nekih od njih, s kojima su osvajali nagrade na brojnim natjecanjima. Samo u posljednja dva mjeseca uspjeli su ih osvojiti dvanaest – osam zlata, tri srebra i jednu broncu u solo, duo, trio i grupnim kategorijama u uzrastima od dvije i pol do  12 godina, dok najmanji natjecatelj ima tek četiri godine, a neki od malih plesača svoj su prvi nastup imali upravo ove večeri.

Bilo je tu veselih „bubamaraca“, rasplesanih kauboja, ludih slikara i cirkusanata, a svi oni svojim su plesom i zahtjevnim koreografijama pokazali su da se uloženi  trud i naporan rad itekako isplatio te da je pred njima još puno uspjeha i priznanja.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij