hren
Klape koje su prošetale Kaštelanskim đirom, ili, pak, nanovo pročitale estradne uspješnice, ove godine povezane dalmatinskom tradicijom i melosom, priuštile su publici na kambelovačkom Trgu sv. Mihovila primjeran užitak, pravo srpanjsko osvježenje.

Što se pak ne bi moglo reći za nagrade, budući da su prvo i drugo mjesto u sve tri kategorije pripali istim klapama. Tako su domaći momci iz Cambija, s pjesmom Nene Belana Do posljednjeg daha, dobili prvu nagradu stručnog žirija za izvedbu, najviše glasova im je povjerila i publika, a obrađivaču pjesme Rajimiru Kraljeviću također je pripala nagrada najboljeg! Drugo mjesto u sve tri kategorije pripalo je mješovitoj skupini Kastav, koja se predstavila pjesmom Lijepa bez duše.
Klapa "Cambi" - veliki razlozi za zadovoljstvo/Jadran BABIĆKaštelanske trišnje, nagrade žirija, te Kula Cambi, nagrade publike, tek su se s više šarolikosti rasporedile po trećim mjestima. Dakle, trećeplasiranom je proglašena obrada Matije Kača, koji je slovenskoj skupini Cantemus prilagodio staro, dobro Sjećanje na Velu Luku. Omiški Puntari zaslužili su treću nagradu žirija za nježnu izvedbu Runjić/Jurasova Dišperaduna, a publika je na treće mjesto odlučila smjestiti splitski Šufit koji se predstavio himničkom izvedbom davne Runjićeve uspješnice Ključ života.
Obrađivači pjesama sami su, videoprojekcijama, predstavljali pjesme što su ih "prekrojili" za klape, a zanimljivo je bilo u novom ruhu čuti uvijek zelene hitove, poput Potraži me u predgrađu (Skradinke), Otoče (Dišpet, Zagreb), Snagom ljubavi (Luka, Rijeka), Čuvaj je, majko (Fortica, Šibenik), Jubav moja (Kumpanji, Blato)...
— Inzistirali smo na "pročišćenju" pjesama koje su se našle u ovoljetnoj konkurenciji. Dosad su izvođene obrade estradnih hitova bez kriterija u odabiru, a od ove godine izvodit će se samo pjesme skladane u dalmatinskoj tradiciji - objasnio nam je umjetnički ravnatelj Kaštelanskog đira prof. Vladan Vuletin, navodeći kako je velika većina od dvadeset i jedne skupine izabrala a capella pjevanje, koje je u svakom slučaju atraktivnije.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij