hren

VEZA ČILEA I HRVATSKE
U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Kaštela organizira predstavljanje zbirke pripovijedaka „Troje iz plemena“ i susret s autorima, akademikom Eugenijem Mimicom, Guillermom Mimicom i Vesnom Mimicom, koje će se održati u srijedu, 13. studenog u 19 sati, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Zbirku će predstaviti Branka Bezić Filipović iz Hrvatske matice iseljenika,  koja je knjigu i priredila za hrvatsko izdanje, Zoran Bošković iz nakladničke kuće Naklada Bošković, Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela te sami autori. Ulomke iz zbirke kazivat će Mira Marinović Batić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će zbor  škole kneza Trpimira.

- Knjiga „Troje iz plemena“ obuhvaća priče čileanskih autora hrvatskih korijena koji nose isto prezime Mimica, akademika Eugenija Mimice Barassija i Guillerma Mimice iz Punta Arenasa te Vesne Z. Mimica iz Santiaga de Chilea, uspješnih potomaka Hrvata, koji su iz mjesta Mimice kraj Omiša u Čile došli u potrazi za boljim životom i u toj zemlji stvorili svoj dom. Osim podrijetlom, povezani su i kratkim pričama raznolika sadržaja, od realističkoga do fantastičnoga, u kojima se, između ostalih tema, bave i sudbinom čovjeka u suvremenome svijetu  dio je iz najave događanja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij