hren

Ana – Marija Fabijanić, umjetničkoj javnosti poznatija kao multimedijalna umjetnica Ane Paška, ove je subote zainteresiranim Kaštelanima priuštila odmak od ustaljene večernje vikend zabave, izvevši za njih jednu od verzija svojih „Improvizija“ na daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću

Kažemo jednu od verzija, jer „Improvizije“  su svaki put drugačije, iako na unaprijed utvrđenim temeljima, nastaju i mijenjaju se u trenutku, donoseći Anine vizije, razmišljanja, snove.
Ane Paška ove je večeri Kaštelanima pokazala svoju maštovitost i kreativnost, moćan glas, veliki glumački talent, znanje sviranja nekoliko instrumenata te posebno mogućnost neke čudnovate interakcije s publikom. U toj interakciji, od razgovora  do toga da ih samo gleda ravno u oči, dio publike zamišljeno gleda njenu izvedbu, dio ih svaku riječ upija potpuno ozbiljno, dio se gromoglasno smije, dio skupa s njom pjevuši tonove njenih pjesama, a dio izgleda kao da bi najradije bili kilometrima daleko.

Ane Paška ove je večeri, uz svjetlost svijeća,  publici pjevala u rimama, bez rima, recitirala i govorila paškim dijalektom, psovala, hvalila, kudila, kritizirala, tepala... a teme njenih rima bile su one iz svakodnevice, poput ljubavi, bračnog života, odnosa u obitelji, roditelja, putovanja, crkve, vjere, anarhista, mora, zvijezda, prirode i sve ono što se nađe u mislima ove umjetnice.

Nastup Ane Paške u Kaštel Lukšiću i nesvakidašnju čaroliju na lukšićkim kazališnim daskama organiziralo je Kaštelansko kazalište.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij