hren
 

SUBOTA U LUKŠIĆU
Kulturni centar u Kaštel Lukšiću, za poklonike scenske umjetnosti ove će subote navečer, 9. studenog, ugostiti mladu umjetnicu Anu Pašku, koja će na daske lukšićke pozornice donijeti određeni odmak od klasičnih kazališnih izričaja, kroz glazbeni performance „Improvizije“.

U Improvizijama Ane Paška svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom svirajući nekoliko instrumenata poput klavira, cajona i gitare, dočaravajući različite emotivne atmosfere svojim glasom i improvizacijama koje su prožete tijekom cijele izvedbe.

- Improvizije su nastale, zapravo se još uvijek stvaraju, kao „ogoljeni proces" stvaranja iz Trenutka. Ideja je objediniti neke od mojih vizija, bilo na razini priče, bilo na razini glazbe i improvizaciju pa je tako nastalo ime Improvizije. Htjela sam pred publikom učiniti ono što često radim kući i uglavnom mi uspijeva,  sjednem za klavir, cajon, uzmem harmoniku, gitaru, flautu, trubu, drombulju ili lonac u kojem taj dan kuham i sviram što mi u tom trenutku dođe, a skupa s glazbom dolaze mi i riječi pa se kristalizira priča, dogodi greška na kojoj se zadržim dovoljno dugo da me odvede u nešto potpuno novo i tako dalje i dalje i dalje ... – kazala je prije jedne od ovogodišnjih izvedbi Improvizija Ane Paška, inače pravim imenom Ana-Marija Fabijanić.

Nastup Ane Paške organizira Kaštelansko kazalište, a početak je u 20.30 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul