hren

PRVI REVIJALNI SUSRET KLAPA
Kako zaključiti brojna događanja koja su nas pratila ovog ljeta, kako u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta u organizaciji Grada Kaštela tako i događanja koja su organizirale pojedine udruge, nego uz dobru klapsku pismu pa je tako ove subote u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću organizirano pravo uživanje u klapskoj pismi za koji zasluge uglavnom idu klapi Cambi.

Koncert „Jidre klape u Kaštila“ donio je publici niz duhovnih i izvornih pjesama, autorskih pjesama i obrada, a otvorili su ga domaćini večeri, klapa Cambi, zagrijavši publiku pjesmama „O zlata su prami tvoji“ te „Vrime je da se pomirim sa svitom“.

Nakon Cambija uslijedila je još jedna kaštelanska klapa koja na svoje police niže nagrade sa brojnih nastupa  zadnjih godina, mješovita klapa Kampaneli. Za ovu večer Kampaneli su pripremili „Ti si nestala tiho“ i „Plavi putevi mora“. A djevojke iz kaštelanske ženske klape Štorija punim glasovima zapjevale su „Samo ti“ i „Kad sam bila ja malešna“ te na najbolji način dale i svoj pečat ovom susretu uspješnih dalmatinskih klapa.

Iz Splita su ove večeri u Kaštela pristigle klape Orca i Mriža. Ženska klapa Orca ispunila je lukšićku crkvu svojim glasovima otpjevavši „Uljenica moje matere“ i „Reci mi tiho, tiho“, dok su njihovi muški prijatelji iz klape Mriža izveli „Vrati se mili ćale“ i „O pitomi sokole“.
Narodna pjesma „Nini nani“ te autorska pjesma „Današnjega dana“ bile su ovovečernji repertoar zadarske klape Munita, dok je dubrovačka klapa Kaše izvela „Ajmo pjevat, ajmo igrat“ te „Da se grobne ploče maknu“. Večer je svojim nastupom uveličala i ženska klapa Mirabella iz Omiša  pjesmama „Moj brodić“ i „Umiri se more“.

Kao što je klapi Cambi pripala čast da, kao organizatori cijelog događanja, otvore ovaj koncert, ženskoj klapi Neverin pripala je čast da ga završe jer su Neverinke u Kaštel Lukšiću bile svojevrsni domaćini svim ostalim klapama, a one su za ovu večer pripremile pjesme „Gospe Sinjska, Majko Rame“ i „Dajem ti srce“.

I na kraju koncerta, koji je vodila Edita Lučić Jelić, Hrvoje Lozančić iz klape Cambi zahvalio je svim sudionicima, publici te svima koji su pomogli u organizaciji ovog događanja. Posebne zahvale te pljesak okupljene publike otišli su lukšićkom župniku don Mariju Buljeviću jer je ovom događanju širom otvorio vrata lukšićke crkve i doprinio uspješno odrađenom prvom susretu klapa, koji bi se, prema određenim najavama sljedeće godine mogao održati u mjesecu lipnju.

A cijela večer završena je na najbolji mogući način, zajedničkom izvedbom pjesme „Pismo moja hrli tamo“ svih klapa i nazočne publike.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij