hren

KONCERT  ZA DUŠU
Jedan od zadnjih klapskih koncerata ovog ljeta, Kaštelanima  i gostima poklonili su članovi mješovite klape Kampaneli, a na cjelovečernjem koncertu u dvorcu Vitturi pridružila im se i trogirska klapa Stivanja.

Klapa Kampaneli osnovana je prije 14 godina u Donjim Kaštelima, na poticaj nekoliko članova nekadašnje klape Kaštela. U svom radu imala je više voditelja, a početkom 2011. godine umjetničko vodstvo klape preuzima maestrica Mira Đukić-Milašević, koja godinu dana kasnije postaje ujedno i vodeći glas klape.

Klapa nastupa na smotrama, festivalima, humanitarnim koncertima te radi na očuvanju glazbene baštine kao i na promociji grada Kaštela, a na repertoaru joj se nalaze i izvorni napjevi i obrade popularnih zabavnih skladbi te skladbe duhovnog karaktera.

Klapa Kampaneli ove je večeri izvela niz pjesama, među njima i „Jedva čekam tamne noći“, „Bila golubice“, „Ja odlazin draga“, „Ti si nestala tiho“, „Ležiš u kantunu“, „Garifule cviće moje“, „Plavi putevi mora“, „Romansa“ i druge pa čak i jednu od sevdalinki, što je bio poseban doživljaj.
Klapa Stivanja izvela je, između ostalih pjesama i „Nisan znala, nisan virovala“, „Lipi more, lipa valo“, „U zemlju latinsku“, „Gospo ajde doma“ i druge.

Treba naglasiti da su Kampaneli tijekom 14 godina postojanja ostvarili cijeli niz uspjeha na klapskim natjecanjima, poput onih na festivalu Večeri dalmatinske pisme, Omiškom festivalu, u Skradinu, Zadru, Posušju i drugim festivalima, a da su sve osvojene nagrade bile opravdane, Kampaneli su pokazali i ovu večer u kojoj je publika uživala.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij