hren
 

POD VODSTVOM LIZ GOODWIN
Mladi i talentirani polaznici Ljetne škole Kaštela ovog su utorka navečer u Vitturiju predstavili okupljenoj kaštelanskoj publici svoje novostečene vještine sviranja flaute. Za njihovu poduku i izbrušen talent sviranja zaslužna je profesorica Liz Goodwin, koja se iz Ujedinjenog Kraljevstva preselila u Kaštela još 2004. godine te od tada pa sve do danas iz godine u godinu neumorno podučava nove generacije mladih glazbenika.

Na pozornici u dvorištu dvorca Vitturi flautu su svirali polaznici Ljetne škole, od kojih je polovina bila iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ostatak iz Hrvatske. Publika je imala priliku uživati u zvucima flaute, ali i violine te saksofona kroz obrade različitih glazbenih djela i pjesama.
Flautisti su tako publici odsvirali Vivaldijevu „Zimu“, We are going to see the rabbit Alana Brownjohna, poznati hit grupe ABBA Money, Money, Money tijekom čije izvedbe je publika čak i pjevala, Oblivion Astora Piazzolle, Manicinijev Baby Elephant Walk, hit grupe Survivor Eye Of The Tiger, We've Only Just Begun grupe  The Carpenters  te Walk Like This  Iana Clarka.

- Klaudija, koja svira violinu i koja je trenutno na poslijediplomskom studiju u Dublinu, prvi put je došla u Ljetnu Školu s deset godina i sada se vratila ovamo da mi pomogne. To je čudesno. Inače, osnovala sam i međunarodnu neprofitabilnu organizaciju Flutewise koja stalno organizira ovakve događaje za djecu. Svu djecu poznajem jako dobro, a neki od njih su čak i moji učenici. – rekla je profesorica Liz Goodwin uz osmijeh.

Svim flautistima su na kraju koncerta uručene diplome o uspješno završenom tečaju flaute u Ljetnoj školi, a kao posebni poklon dobili su i prigodne kape te puhalice za vodene balone. Ovaj koncert bio je ujedno i završni koncert flautista za ovu sezonu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij