hren
 

TRADICIONALNI KONCERT PODVORJE PODVORJU
Klapa Podvorje sinoć je kao i dugi niz godina do sada,na pozornici Gospojske štrade, održala tradicionalni koncert za svoje Sućurane i sve ostale željne izvorne klapske pisme. Na koncertu pod nazivom ''Podvorje Podvorju'', uz domaćine mušku klapu Podvorje, nastupile su i njihove gošće, ženska klapa Tamarin iz Vranjica. Voditelji večeri, jubilarno deseti put bili su Marijana Vulas i Ivica Žegarac Žuti.

Repertoar klape Podvorje sastoji se od izvornih klapskih napjeva, skladanih klapskih pjesama, sakralnih pjesama, kao i a capella obrada popularnih pjesama. ''Divici Mariji'', ''Jubav moja, ''12 razbojnika, ''Projden kroz pasike'', '' Dalmatino povišću pritrujena'', ''Otok'', neke su od pjesama koje su sinoć izveli publici. Klapa Podvorje je za izniman doprinos kulturi i njegovanju tradicije, lani dobila nagradu Grada Kaštela, a sudjelovali su i na mnogim festivalima i smotrama klapa. U sastavu klape su prvi tenor Bruno Buble, tenori Zdravko Kraljević, Nikola Delić i Anton Kovač, baritoni Domagoj Božin, Josip Berket i Zoran Danielov te basovi Tino Soldo, Zoran Civadelić i Marin Sarić, a voditelj im je maestro Mario Božić.

Gošće iz ženske klape Tamaris, publici su u dva seta otpjevale dio svog repertoara, ''Čuj vruću molbu'', '' Nit sam ja seljanka'', ''Dernek'', ''A vitar puše'', ''Ajdemo curice'', neke su od pjesama sa kojima su se predstavile. Inače, iza imena klape Tamarin, krije se  28 godina rada u očuvanju i njegovanju izvorne dalmatinske pisme, brojne nagrade i priznanja, tri nosača zvuka, dok se četvrti priprema u studiju. Pod vodstvom prof. Mirka Radana, u klapi pjevaju Rosita Marić kao prvi sopran, Ivana Pezo i Jasenka Rudan drugi soprani, Senka Rubić, Irena Grgić i Vesna Munivrana kao prvi alti te, Vanja Matas i Ana Žižić kao drugi alti.

Na kraju koncerta dvije klape spojile su se u mješovitu i u zajedničkom nastupu otpjevale ''Pismo moja'' i ''Ave Maria'' , a s tim i zaključile blagdansku večer.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij