hren
 

ODRŽAN SOLISTIČKI KONCERT KAŠTELANSKOG GITARISTA  
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, sinoć se u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održao solistički koncert, mladog kaštelanskog gitarista Filipa Miškovića. U sparnim  uvjetima unutar zidina Vitturija, Filip je pokazao svu raskoš svoga talenta i potvrdio da brojne nagrade koje u posljednje vrijeme osvaja nisu slučajne.

Publici je izveo djela Mertza, Bacha, Coste, Šuleka,  Barriosa i Piazzole, a dugotrajni aplauz okupljenih, nekoliko ga je puta vraćao na bis. Filip je dobitnik preko 40 prvih nagrada na gitarističkim natjecanjima u domovini i inozemstvu, a  za izvrsne rezultate i osvojena prva državna mjesta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo mu je Oskar znanja, četiri godine za redom. Nedavno je svoje znanje i vještine potvrdio i u SAD-u gdje je na svjetskom natjecanju Guitar Foundation of America osvojio drugo mjesto. Srednju glazbenu školu Josip Hatze završio je u klasi prof. Maroja Brčića, a sada ga očekuje studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Darka Petrinjaka.

Filip je u razgovoru nakon koncerta s nama podijelio dojmove, kazavši kako je dao sve od sebe te je, zadovoljan izvedbom i reakcijom publike kojoj se zahvalio na posjeti. Rekao je kako se veseli nadolazećim koncertima koji ga očekuju u Istri, a posebno nastavku glazbenog obrazovanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. - Neprocjenjivo iskustvo i veliki izazov, bilo je svirati na natjecanju pred renomiranim žirijem i konkurencijom iz cijeloga svijeta, kazao nam je o natjecanju u Americi, na kojem je ostvario veliki uspjeh. Ni tamo ga nisu zaobišli temperaturni šokovi, naime, ispričao nam je da je temperatura u dvoranama je bila oko 16 stupnjeva, a u isto vrijeme vani se pržilo na plus 40, s toga su mu takvi uvjeti donijeli posebno iskustvo.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij