hren
 

TRAGIKOMIČNA PRIČA PRED KAŠTELANIMA
Ples, pjesma, plač, duhovitost,realnost, transformacije, odlična gluma, četiri žene i jedan muškarac, zaokupili su ove subote atrij dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, a pred publiku su stigli u suradnji i koprodukciji kazališta Moruzgva iz Zagreba te Ludens teatra iz Koprivnice kroz autorski projekt, predstavu „Brodolomke“

Od premijere u rujnu prošle godine, predstavu je imala priliku vidjeti publika u brojnim kazalištima i na različitim scenama i to u nekoliko glumačkih postava. Postavu kaštelanske izvedbe, koju je u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta organizirao Grad Kaštela, činili su Sven Šestak kao Željko, Iva Jerković u ulozi Mateje, Sanja Milardović koja igra Bebu, Ana Maras Harmander kao Dinka i Darija Lorenci Flatz u ulozi Hane.

Kroz cijeli niz situacija publika je pratila priču o četiri žene iz različitih miljea, koje se nađu na jednom mjestu te se suočavaju s istim problem, alkoholom. Pri tome im pomaže plesna terapija koju vodi bivši ovisnik, a kroz terapiju na površinu izlaze njihove sudbine, svakodnevica i razlozi zbog čega utjehu traže u alkoholu. A na kraju iz svega se rađa pravo prijateljstvo.

Predstava je nastala prema tekstu glumice Ane Maras Harmander, s kojim je pobjedila na natječaju za novi dramski tekst Moruzgve i Ludens teatra prije dvije godine.
Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, za koreografiju je bila zadužena Ilona Cvitić,  za glazbu Mario Mirković, dok su kostimi djelo Tee Bašić Erceg.

Kaštelanska publika, koju su uglavnom činile žene svih generacija, predstavu je ocijenila odličnom no i ovog puta pokazalo se da atrij dvorca Vitturi nije optimalan kada tu igra neka od kultnih ili popularnih predstava. Jer tijekom 90 minuta koliko je predstava trajala, dio publike stajao je na nogama, što je bila loša kombinacija s visokim temperaturama zraka.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij