hren

PREMIJERA NOVE PREDSTAVE
Baba Domina, Antica, Ivan, Dujka, vlaj Jozo... tek su neki od živopisnih likova koji su ovog petka publici na Igrišću u Štafiliću dočarali život na kaštelanskom brcu, provevši ih kroz dijelić prošlosti i sadašnjosti u ambijentu centralnog dijela jednog od kaštelanskih mjesta.

Ćakule, podbadanja, smij, svakodnevne obaveze, nestašna dječja igra, furešti, sitan šverc, radovi na crkvi, došljaci koji se na svoj način stapaju s domaćim svitom, galebovi u godinama, odgoj mularije pa i lipa klapska pisma, tijekom 60 minuta koliko traje nova predstava amaterskog kazališta Moreta iz Donjih Kaštela „Na brcu“, prolazilo je pred očima publike, izazvavši povremeno smijeh, ali i sjetu za nekim trenucima koji su bespovratno izgubljeni u šušuru i brigama današnjice.

Predstava „Na brcu“ novi je autorski uradak Marije Meri Bradarić, koja je i tekstopisac i redateljica predstave, dok su se za scenografiju, koja je dočarala izgled brca, pobrinuli Vjeko i Slavko Bilota.
U predstavi sudjeluje već iskusna ekipa iz Morete, kao i nove, mlađe snage pa su tako svoje role ove večeri uspješno odradili Ivana Mitar, Mirela Trebec, Ante Pensa, Ivana Bašić, Marina Kuzmanić, Marina Trogrlić, Ana Pajdek, Katarina Gagić, Dora Dlaka, Ivan Milan, Ana Antea Bačić, Jakov Lovrić i Ivan Barišić.
Posebnu ulogu ove su večeri imali i članovi muške klape Seget.

Treba naglasiti da je ova nova predstava izazvala izuzetan interes publike, što je već postalo poslovično kad je riječ o predstavama koje pripremaju u Moreti.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij