hren

KONCERT HGD ZRINSKI
Izvedbom nezaobilazne glazbene numere „Air for winds“, u četvrtak je na prostoru ispred PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, započeo tradicionalni ljetni koncert članova hrvatskog glazbenog društva Zrinski iz Donjih Kaštela, a već prvi taktovi te pjesme najavili su za nastavak pravu poslasticu za sve poklonike ovog glazbenog izričaja.

Pod ravnanjem maestra Grge Grubišića donjokaštelanski glazbari svoj su koncert nastavili glazbeno filmskom kombinacijom, a publika je u nastavku mogla uživati i u izvedbama „The Beatles symphony“, „The Lion king“ te „Abba Gold“.

Jedna od gošći ovog koncerta bila je solistica opere HNK u Splitu, sopranistica Antonija Teskera, koja je nazočnoj publici poklonila ove večeri „Time to say goodby",  jednu od svevremenskih pjesama iz žanra opernog popa. Osim ove kaštelanske operne pjevačice gosti koncerta bili su i mladi dvojac, pjevačica Ivona Mandić i gitarist Ante Kelić, članovi VIS-a Signum, koji su zadnjih nekoliko godina ostvarili niz zajedničkih uspješnih nastupa. Ivona i Ante u dva nastupa ove večeri izveli su „Je T'aime“, „Stine“ te „Moja posljednja i prva ljubavi“.

A glazbari Zrinskog na ovom koncertu još su izveli  „Film festival“, „Libertango“, „Amparito roca“ i druge, a cijeli koncert završili su  blokom popularnih dalmatinskih pjesama od „Ta tvoja barka mala“, „Adio Bella“, „Diridonda“, „Nadalina“ i „Golubice bijela“.

Ove večeri domaćini su iskoristili i prigodu da se zahvale svima onima koji im pomažu u svakodnevnom radu te u organizaciji ovog koncerta, a među njima i Gradu Kaštela te kaštelanskoj Turističkoj zajednici, posebno naglasivši kako su se zahvaljujući Turističkoj zajednici ove večeri koristili novim pultovima.
Posebnu zahvalu glazbari su uputili i svojoj vjernoj publici, koja je i ovog puta do zadnjeg mjesta ispunila gledalište.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij