hren
 

ZAPOČELE GLAZBENE VEČERI KOD SV. JERONIMA
Nastupom kvarteta saksofona Papandopulo, na prostoru ispred gomiličkog Kaštilca, ovog su ponedjeljka započele Glazbene večeri kod sv. Jeronima, kaštelanski festival komorne glazbe. Kvartet čine Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak bariton saksofon.

Kvartet osobitu važnost pridaje promicanju suvremene glazbe, osobito djela mladih hrvatskih i inozemnih autora a surađuju s mnogobrojnim glazbenicima. Osim zajedničkog seminara u Jastrebarskom ovi se glazbenici pedagoškim radom bave i na glazbenim akademijama u Zagrebu, Splitu, Sarajevu i Novom Sadu, na glazbenim školama u Zagrebu i Samoboru, a djeluju i kao mentori – predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

-Mi u ovoj formaciji sviramo ono što se zove klasična glazba, sviramo stara razdoblja baroka i klasike, ali nekako uvijek završimo s izvođenjem nove glazbe, aktualnih skladbi, kompozitora koji pišu za nas. Onda se naravno tu nađe mnoštvo stilova, jer to prepuštamo skladateljima da se oni izraze kako žele – rekao je jedan od članova kvarteta Tomislav Žužak.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: