hren

GLAZBENA ČAROLIJA U KAŠTELIMA
Dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću ovoga je petka bio glavno okupljalište svih ljubitelja klasične glazbe. Kaštelanima su u goste stigli članovi ansambla Zagrebački kvartet, koji su povodom 100. obljetnice djelovanja pred mnogobrojnom publikom održali besplatni koncert.

Martin Krpan (violina), Davor Philips (violina), Hrvoje Philips (viola) i Martin Jordan (violončelo), koji čine današnji sastav kvarteta, pokazali su svu raskoš i umijeće sviranja gudačkih instrumenata u jednosatnom koncertnom spektaklu tijekom kojeg je malo tko od prisutnih ostao ravnodušan.

- Ovo nije prvi put da nastupamo u Kaštelima. Već smo par puta nastupali ovdje i to uvijek baš ovdje u Vitturiju. Ambijent je krasan i akustika je lijepa. Čuje se sa sve četiri strane. Publika je bila odlična i lijepo je reagirala n anaše sviranje. – rekao je nakon koncerta za Portal Grada Kaštela violinist Davor Philips.
- Inače ne slušam ovakvu vrstu glazbe, ali nije mi žao što sam došla. Dečki su bili fantastični.- kratko je iz publike poručila mlada Kaštelanka Martina Juričić.

Koncert Zagrebačkog kvarteta organizirao je Grad Kaštela u sklopu 21. Kaštelanskog kulturnog ljeta. Podsjetimo se, Zagrebački kvartet odsvirao je preko 4000 koncerata na svim kontinentima i snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće. Tijekom 100 godina svog djelovanja osvojili su brojne nagrade, među kojima je i nagrada Porin za životno djelo. Prvu postavu činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij