hren

CJELOVEČERNJIM KONCERTOM OBILJEŽENA DESETA OBLJETNICA RADA
Na starosejskom brcu sinoć je vladala prava slavljenička atmosfera, baš kako i priliči jednoj „ozbiljnoj“ obljetnici kao što je deseta godišnjica postojanja i rada na glazbenoj sceni, a  zvijezde ove večeri bile su članice  klape Štorija.

Ispričavši u stihovima i prepoznatljivom zvuku svoju štoriju, sugrađanima su tako poklonile najljepši rođendanski dar, nezaboravan cjelovečernji koncert „Pivan ti grade“, dok je publika cure iz klape darivala ispunjenim brcem do posljednjeg mjesta kao i velikim aplauzom iza svake otpjevane pjesme.
A izabrati iz svog bogatog repertoara pjesme koje će izvesti ove večeri nije im bilo nimalo lako, pa su svi oni koje je put ove večeri naveo u Kaštel Stari mogli uživati u cijelom nizu tradicionalnih i autorskih pjesama, kao i klapskih obrada.

Publika navikla na odlične vokalne izvedbe klape Štorija, koje je dakako prepoznala i struka pa su se svih ovih godina okitile brojnim međunarodnim i domaćim priznanjima koja je teško i nabrojati, ni ove večeri nije ostala uskraćena. Požrtvovan rad  donio im je tako mnoštvo nagrada poput onih s Omiškog i Sinjskog festivala klapa, Večeri dalmatinske pisme Kaštela, međunarodnom festivalu u Perastu, Boki Kotorskoj, Grazu...
Premda je njegovanje izvorne klapske pisme njihov osnovni cilj, što su pokazale i ove večeri izvedbama pjesama „Na Neretvi vodi ladnoj“, „Divojka je zelen bor gojila“, „Zdravica“ i drugih, uz vodstvo svog maestra Jurice Karuze koji ih prati od prvog dana, cure su se okušale i u izvođenju raznih obrada i dueta. Jer, kao što je ovom prilikom istaknula voditeljica koncerta Marijana Vulas, maestro Karuza ovu je Štoriju napisao na svoj, ništa manje prepoznatljiv način.

A jednu od tih vokalnih suradnji publika je imala prilike čuti i ove večeri u pjesmi „Loše vino“ i to s mladim Splićaninom  i ovogodišnjim hrvatskim predstavnikom na Eurosongu, Rokom Blaževićem, koji je dokazao kako je i on zvijezda večeri te da i u Kaštelima ima velik broj poklonika, posebice onih mlađih. Osim svojim izvrsnim vokalom, publiku je kupio i izborom pjesama, „Galeb i ja“, „Nocturno“, „Hallelujah“...
Klapa Štorija  još je jednom pokazala zašto je već godinama u vrhu klapske pisme izvrsim izvedbama obrada „Samo ti“, „Pokora“, „Zelenu granu s tugom žuta voća“, „Perlo moja„, Nismo mi bez cilja“, „Malo mi za sriću triba“, „Preplivat ću olujno more“, s kojom su osvojile i prvu nagradu žirija u Blatu na Korčuli 2016. godine. Ujedno su predstavile i autorsku pjesmu „Grlica sam, nisam žena“ s kojom će idućeg vikenda nastupiti na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme.

No, kakva bi to rođendanska proslava bila bez gostiju, pa su curama ove večeri  pjesmom došli čestitati i  prijatelji iz klape Cambi, a ljubitelji klapske pisme uistinu su mogli uživati u nekim od najpoznatijih obrada ove klape poput „Ne more mi bit“ ili „Sad kada došla si“, pjevajući u jedan glas s njima.
Na kraju ove predivne glazbene večeri, djevojke su na svoj način zahvalile maestru Karuzi, ali i predsjednici klape Ani Brčić, koja je ovu priliku iskoristila i kako bi uputila riječi zahvale svima koji su svojim dolaskom uveličali ovu njihovu večer.

- Evo deset godina nam je tek, istina da smo u klapskom svijetu i puno duže, ali u ovom smo razdoblju željeli ispričati jednu novu priču, odnosno novu štoriju o Štoriji. Bilo nam je lipo, bilo je veselo i uspješno, nekad bolje, nekad lošije, ali uglavnom dobro. Za sve to nam je trebalo jako puno truda, žrtve i odricanja, ali i pomoći puno ljudi, pa ovu priliku kostim kako bi zahvalila svima njima, prvenstveno našem Gradu i našim obiteljima koji su imali tolerancije i vjere u nas, ali i našem maestru jer nije bilo lako s nas devet žena sve ove godine - zaključila je Brčić.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij