hren
 

KONCERT KULTURNOG LJETA
Polivalentna dvorana dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u nedjelju je ugostila poklonike klasične glazbe na klavirskom recitalu hrvatskog pijaniste Marina Limića.

Marin Limić diplomirao je Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi profesora Stanettija i Pogorelića, a potom i na Hochschulefur Musik u Koelnu, u klasi profesora Valme.
Tijekom svoje profesionalne umjetničke karijere Limić je do sada održao brojne koncerte, kako solističke tako i uz pratnju orkestara, a ostvario je i cijeli niz uspješnih solističkih recitala.
Na svojim nastupima izvodi opsežan repertoar, od djela Bacha i Scarlattija, preko Mozarta, Chopina, Beethovena do Ravela, Berga i ostalih svjetskih i hrvatskih majstora, a potpisuje i nekoliko desetaka vlastitih skladbi.

Iz svog bogatog repertoara za ovu kaštelansku večer Limić je odabrao Sonatu op. 35 u b molu Frederica Chopina, Etude – tableaux op. 33 br. 6 Sergeja Rahmanjinova te Sonatu br. 7 Sergeja Prokofjeva.

Klavirski recital Marina Limića u kaštelima održan je u organizaciji Grada Kaštela, a jedno je od prvih događanja ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij