hren
 

IZLOŽBA SLIKA
Multimedijalna dvorana dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću ovog je petka ugostila dvije umjetnice, Romanu Milutin Fabris i Vinku Davidović, na zajedničkoj izložbi koja donosi dio njihovog stvaralačkog opusa, a nosi naziv „Ruzarij za ljubav“.

Dvije srednjoškolske prijateljice po prvi put su nakon školskih klupa, iz kojih su izašle još davne 1960. godine, ujedinile svoje likovno stvaralaštvo i ovom izložbom Kaštelanima se predstavile zajedno.

Romana Milutin Fabris Dubrovčanka je za koju njeni sugrađani kažu da je čuvarica Grada. Produkt njene bogate karijere je opsežan i slojevit likovni opus kojeg je do sada predstavljala na cijelom nizu izložbi i izvan granica Hrvatske, a njena dijela svoje su mjesto našla u brojnim muzejima i likovnim galerijama.
Vinka Davidović rodom je Kaštelanka iz obitelji Vuletin, koju je život odveo izvan rodnih Kaštela, no Kaštela , more i Dalmacija ostale su duboku zapisane, kao vječna inspiracija, u brojnim djelima s kojima se u njenoj dugogodišnjoj karijeri mogla upoznati publika na izložbama u brojnim gradovima.

Njihova djela na kaštelanskoj izložbi donose simbiozu mora i umjetnosti, pejsaža i umjetnika, prijelaze sa motiva na motiv te korištenje različitih tehnika pri stvaranju djela.
Svi zainteresirani izložbu ove dvije umjetnice te mali dio njihovog stvaralaštva mogu razgledati do 15. lipnja.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: