hren
S predstavljanja zbirke pjesama Nade Jerčić/Nikola VILIĆU prepunom prostoru Gospojske štrade Nadbiskupske palače u Kaštel Sućurcu u srijedu navečer predstavljena je zbirka pjesama Kartuline autorice Nade Jerčić. Pjesničku večer u maštovito uređenom prostoru pod srednjovjekovnim zidinama, pjesmom je obogatila ženska klapa Putalj pod vodstvom maestra Rajmira Kraljevića, a stanke između čitanja Nadinih stihova sjetom su ispunili i pjevačica Blanša te gitaristi prof. Goran Caktaš i Ivan Jadrić.
Nadini stihovi na čakavici su slušatelje taknuli u dušu, a kako je večer više odmicala, moglo se primijetiti kako je javno čitanje poezije najviše dirnulo samu autoricu koja je sa suznim očima kazala:
— Mislim da se večeras dogodila jedna kemija zvana ljubav. Hvala Bogu što dolazim iz malog mjesta u kojem se svi poznaju. Stvorena sam s malo više emocija i duše i često sam se pitala zašto mi ljudi govore da sam čudna. Sada znam da nema ništa lošega biti "vanka škvare".
Nada Jerčić je dodala kako je u Kartuline utkala cijeli svoj život nadajući se kako će se netko u njima prepoznati i nastojati promijeniti svoj život.
O Kartulinama su govorili recenzent i novinar Slobodne Dalmacije Bože V. Žigo, Marina Treursić, Ankica Babin i Milivoj Novak u ime nakladnika, Društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela Bijaći, dok su stihove čitali i sućuračka nevjesta Mariola Milardović-Perić, Željko Didović te voditeljica Marijana Vulas. Za tehničku realizaciju izvanrednog događaja zaslužni su aktivisti udruge Putalj, a među brojnim uzvanicima i ljubiteljima poezije bio je i kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij